Home Flickr Wat is Flickr?

Wat is Flickr?

2842
0

Wat is Flickr?
Met Flickr kun je gratis online digitale foto’s bewerken, beheren en delen. Door middel van tags kun je je eigen foto’s classificeren en vindbaar maken. Flickr is daarmee ook een soort foto-zoekmachine. Je kunt zelf per foto aangeven of de foto zichtbaar mag zijn voor de hele wereld of alleen voor familie en vrienden. Yahoo is nu eigenaar van Flickr na de overname in 2005 van het Canadese bedrijf Ludicorp. Flickr is heel erg populair bij bloggers.

Waarom Flickr?
Er zijn meerdere toepassingen te bedenken voor Flickr. Eén van de toepassingen die ik leuk vind is de mogelijkheid tot het aanmaken van een groep. Je kunt dan bijvoorbeeld van je club of gezamenlijke hobby een groep aanmaken waarbij iedereen binnen deze groep foto’s kan uploaden en delen met de leden van de groep. Het omslachtig doorsturen van foto’s naar elkaar via de mail is op deze manier verleden tijd. Het is ook leuk om gewoon een soort van portfolio van je creaties te laten zien aan de rest van de wereld.

Aan de slag met Flickr
Alvorens je met Flickr aan de slag kunt gaan, moet je eerst een account aanmaken. Dit kun je doen d.m.v. een Yahoo ID. Wanneer je dat nog niet hebt, kun je er makkelijk een aanmaken via deze link.

Klik vervolgens op ‘sign up’ rechtsboven. Volg de instructies op voor het aanmaken van het Flickr-account.

Vervolgens ben je automatisch ingelogd en zijn er nog 3 hoofditems te doorlopen. Je moet je account nog personaliseren, je eerste foto’s uploaden en je vrienden op Flickr zoeken. Ik zal hier niet uitgebreid op ingaan omdat de site je stap voor stap helpt.

Groep aanmaken
Er is niets zo leuk als het delen van foto’s met mensen die een gezamenlijke interesse hebben. Het is de moeite waard om een groep aan te maken wanneer je regelmatig foto’s deelt met een groepje mensen. Wanneer je ingelogd bent zie je rechtsboven het menupunt ‘Groups’. Kies uit dit menu ‘Create a New Group’.

Je hebt nu de keuze uit:

  • Een publieke groep waar iedereen aan mag deelnemen
  • Een publieke groep waarbij je alleen op uitnodiging aan mag deelnemen
  • Een gesloten groep die onzichtbaar is

Vervolgens kun je een naam en een omschrijving aan de groep geven. En omschrijven hoe de beheerders van de groep genoemd moeten worden.

In het vervolg kun je de groep beheren vanuit het menupunt ‘Groups’. Je kunt vanuit hier leden uitnodigen of verwijderen.

Na de deelname aan de groep is het voor hem of haar mogelijk om rechtstreeks foto’s die je al op Flickr had gezet te selecteren en toe te voegen aan de groep. Dat scheelt je weer werk. Jouw naam komt er automatisch bij te staan zodat het voor iedereen zichtbaar is wie de foto heeft gemaakt. Ook kun je de foto’s van elkaar becommentariëren zodat je kunt laten weten wat je ervan vindt.

Uitnodigen
Het is mogelijk om iemand uit te nodigen door ‘Invite your Friends’ te kiezen uit het menu ‘Contacts’. Je kunt gewoon een emailadres opgeven van de persoon in kwestie. Diegene moet wel een Yahoo-account aanmaken alvorens hij of zij kan deelnemen en foto’s kan bekijken of uploaden.

Uitdaging
Wanneer je inmiddels bezig bent geweest op Flickr zul je wel hebben gemerkt dat er veel mogelijkheden zijn. Het is leuk om de functies te leren kennen en iedereen van jouw foto’s te laten genieten. Wanneer je een succesvolle Flickrsite wilt hebben zul je hem natuurlijk wel goed moeten bijhouden. Hier komt het blog-idee om de hoek kijken. De enige manier om mensen regelmatig terug te laten keren is wanneer er iets nieuws te zien valt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in