Home Sumo Paint Sumo Paint online fotobewerking

Sumo Paint online fotobewerking

3180
0
Sumo paint online fotobewerking

 

Voor wie de echte “look and feel: van een fotobewerker zoekt, is Sumo Paint online foto bewerking een aanrader. Op de site van Sumo Paint  klikt u op Open Sumo Paint, waarna de fotobewerker van de website naar uw computer wordt geladen. U bewerkt uw foto’s dus lokaal. Het duurt een korte tijd om het programma binnen te halen, maar daarna gaat zowel het laden als het bewerken van foto’s op lokale topsnelheid. Via File / Open from my Computer laadt u een lokale foto in, hoewel u er ook voor kunt kiezen om via File / Open from URL een foto van internet op te halen. Dat kan een eigen foto zijn, maar ook een plaat van een willekeurige website.

Meervoudig belichten met Sumo Paint

Sumo Paint is een uitgebreide en volwaardig online fotobewerking programma. U zult niet er niet snel uitgroeien of op uitgekeken raken. We pikken er één leuke mogelijkheid voor u uit. Via File / Import to Layer / From My Computer (of From URL) kunt u meerder foto’s op elkaar leggen. Voorwaarde is wel dat u al een basisfoto hebt ingeladen op de hierboven omschreven manier. Elke foto komt in een aparte laag terecht, zodat er een fotostapel ontstaat. Klik in deelvenster Layers op de bovenste laag om deze te activeren en verlaag de Opacity (transparantie) om de bovenste twee lagen met elkaar te vermengen. Doe dit bij elke laag, behalve met de onderste. Zo wekt u de indruk dat de foto meerdere keren is belicht, en dat kan creatieve effecten geven.

Fotomontage met Sumo Paint

Lagen zijn ook een uitermate handig hulpmiddel om een volledig nieuwe foto samen te stellen uit stukjes die u uit andere foto’s kipt. Kies eerst de juiste laak ( klik erop in het deelvenster Layer) en selecteer met de Magic Wand Tool (toverstaf) of de Lasso Tool alles wat u wilt bewaren. Keer daarna de selectie om met Select / Inverse en druk op de knop Delete of kies in hetmenu voor Edit / Clear. U raakt dan alles op deze laag kwijt, behalve het stukje waar het u om gaat. Als u het gemakkelijker vindt om direct de achtergrond te selecteren, dan mag dat ook. In dat geval is het omkeren van de selectie via Inverse niet nodig. Lege gebieden op een laag zijn transparant, de Opacity mag nu dus op 100 procent blijven staan.

Vloeiend samenvoegen met Sumo Paint

Omdat er vaak een klein randje van de achtergrond meekomt tijdens het selecteren met de toverstaf of lasso, is het handig om te weten dat elke selectie eenvoudig kan worden verkleind of vergroot. Dat doet u via Select / Contract respectievelijk Select / Expand. Om het beeldelement daarna nog mooier binnen de nieuwe foto te laten overvloeien, is het nog nodig de randen wat te verzachten. Dat kan via Select / Feather. De sterkte van het effect (Feather Size) kunt u naar eigen smaak in stellen.

Op maat maken met Sumo Paint

Combineert u stukjes uit verschillende foto’s, dan moeten ze wel goed bij elkaar passen. U kunt ze op elkaar aan laten sluiten door ze te schalen. Gebruik eerst Select / Pixels om alle pixels van een laag te selecteren en gebruik vervolgens het gereedschap Free Transform / Rotate Tool om het beeldelement op deze laag de juiste grootte te geven. Slepen met de hoekpunten werkt daarbij het eenvoudigst. Houdt u de Shift-toets ingedrukt, dan blijft de lengte/breedteverhouding behouden. Druk op enter om de bewerking te bevestigen. Zodra u helemaal klaar bent, bewaart u de foto op uw pc via File / Save to My Computer. Kies JPG of PNG en klik op Save.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in