Home Android Snapseed review

Snapseed review

3413
0

Nik Software, de fabrikant van Snapseed, maakt al sinds de jaren ’90 een aantal geweldige plugins en software voor fotografen. Snapseed is de meest bekende foto bewerking app van Nik Software en is in 2012 door Google opgenomen. Lees verder om meer te weten te komen over snapseed in deze review

Snapseed 2.0 werd in 2015 uitgebracht op Google Play en de Apple Store. Dit was het punt waarop een volledige revisie werd uitgebracht die uitgebreider en geraffineerder is dan voorheen, en dat alles geheel gratis. Snapseed is beschikbaar voor Android- en iOS-gebruikers en werkt op beide platforms met dezelfde functies.

Snapseed wordt gezien als een van de meest algemene foto bewerkings apps vanwege de professionele kwaliteit en het bedieningsgemak en wordt ook gezien als het meest vergelijkbaar met Photoshop-software voor mobiele apparaten. Deze foto bewerking app is niet voor amateur gebruikers maar is gemaakt voor serieuze fotografen onderweg het best mogelijke beeld te creëren.

Door het professionele gebruik biedt de app een volledig spectrum aan eersteklas tools voor het bewerken van foto’s, zoals professionele filmfilters en bewerkingsborstels. In deze Snapseed review gaan we dieper in op de verschillende tools en toepassingen van deze app om een zo goed mogelijk overzicht te geven van de vele mogelijkheden.

Basisinstructies voor Snapseed-gebruikers

Wanneer de app wordt geopend, kunnen gebruikers hun afbeeldingen uit de albums van hun apparaat bewerken. Zodra de gebruiker de gewenste afbeelding opent, biedt Snapseed een aantal opties. Door dubbel te tikken op het scherm kunnen gebruikers inzoomen op de afbeelding en zich verplaatsen in een close-up positie met behulp van het pictogram van de navigator in de linker benedenhoek van het scherm.

Als er wordt uitgezoomd op de foto, kunnen gebruikers een histogram aan of uit zetten, dat zich ook in de linkerbenedenhoek van het scherm bevindt. Rechtsboven in het scherm vindt u een menu dat gebruikers in staat stelt om een recente aanpassing van de foto opnieuw te doen, onder te gaan en terug te draaien.

Het belangrijkste aspect van deze app is het potloodicoon, rechtsonder in het scherm, dat alle mogelijke bewerkingsfuncties toont op Snapseed. Deze bewerkingsopties bestaan uit twee delen: gereedschap en filters.

Voor fotografen die meer op details gericht zijn, kan Snapseed enigszins verslavend zijn. U kunt bijna urenlang door het kleurbereik, de belichting, de maskeer- en vervormingsgereedschappen en de filters dwalen en experimenteren met uw nieuwe meesterwerk.

Bewerken op Snapseed is ook leuk om te gebruiken, omdat de bewerkingen die je op je foto maakt eenvoudig aan te passen of ongedaan te maken zijn.

Je kunt ook Brushes gebruiken om een effect toe te voegen aan een specifiek gebied op je foto. Zo kun je bijvoorbeeld een zwart-witfilter gebruiken op je hele foto, waarna je in de Stack een percentage van een gebied een specifieke kleur kunt schilderen.

U kunt de bewerkingen die u op uw nieuwe foto hebt gemaakt, opslaan als een “Look” die u vervolgens op andere foto’s in de toekomst kunt gebruiken. Dit is handig wanneer u een aantal foto’s heeft die op hetzelfde moment zijn gemaakt en die nodig zijn om onder dezelfde conditie te gebruiken.

Het kan ook nuttig zijn als je een stijl hebt gecreëerd en gedefinieerd die je graag wilt gebruiken in de toekomst.

Er zijn veel nieuwe fotogereedschappen die effectief en nuttig zijn op Snapseed zoals de Curves belichtingsdialoog, maar voor andere gereedschappen zoals de Expand tool zijn er een paar problemen.

De Expand tool vergroot een foto door gegevens van de afbeelding te kopiëren om zo de ruimte in de buitenste randen op te vullen. Het probleem hier is dat het niet in staat is om gegevens te converteren die het programma nog niet heeft. Hierdoor zal het alleen werken op foto’s met uniformiteit langs de randen, zoals gras of lucht.

De nieuwe Face Pose tool is een interessante toevoeging. Dit gereedschap is in staat om een foto te kantelen en te pannen om een klein verschil in pose te maken of om lengtevervormingen te corrigeren. Dit gereedschap werkt alleen op foto’s met een enkel gezicht in de opname.

Het brengt het in 3D in kaart en gebruikt vervolgens gezichtsherkenning om de gebruiker in staat te stellen de glimlach of de pupillen van de persoon aan te passen. Het eindresultaat kan met deze tool subtiel en toch aantrekkelijk zijn.

Basis Snapseed Tools

Afstellen

De belangrijkste en meest gebruikte tool uit de groep is Tune Image. Met deze optie kunnen gebruikers het contrast, de helderheid, de verzadiging, de hoogtepunten, de schaduwen of de warmte van een beeld aanpassen, vergelijkbaar met Instagram.

Als u niet van handmatig werk houdt, biedt deze tool ook een Auto Adjust-knop die de waarden van de afbeelding die het programma goed vindt, evalueert en wijzigt.

Door op of neer te swipen over het scherm heeft u snel toegang tot een aantal bewerkingsopties. Als u bijvoorbeeld de verzadiging wilt wijzigen, hoeft u alleen maar een opwaartse beweging op het scherm te doen, op de sfeer te klikken en om vervolgens de foto aan te passen..

Details

Onder “Details” vindt u de twee opties “Structuur” en “Scherper maken”. “Scherper maken” helpt bij het verscherpen van fijne details, terwijl “Structuur” het beeld versterkt om een meer gedefinieerde uitstraling te geven.

Bijsnijden

Deze functie spreekt redelijk voor zich zelf. Het stelt gebruikers in staat om een reeks van verschillende beeldverhoudingen bij te snijden of te gebruiken. Het gereedschap Draaien helpt de hoek van het beeld te corrigeren.

Perspectief

De “Perspectief” tool is iets geavanceerder in de manier waarop het de gebruiker in staat stelt om het horizontale of verticale perspectief en de rotatieopties aan te passen. Wanneer u het perspectief aanpast,

Penseel

De Penseel Tool stelt gebruikers in staat om de belichting, verzadiging en kleurtemperatuur aan te passen met behulp van een penseel en in een gebied  van de afbeelding met uw vinger of een stylus. Gebruikers kunnen kiezen hoe sterk ze het effect willen hebben en het vervolgens op de afbeelding borstelen. Ze kunnen ook de gebieden wissen die ze niet willen selecteren of wijzigingen aanbrengen.

Selectief

Selectief is een Snapseed gereedschap dat op dezelfde manier werkt als het penseelgereedschap. Met dit gereedschap kunnen gebruikers echter het contrast, de helderheid en de verzadiging van een gebied in de vorm van een cirkel aanpassen. Door met de vingers te knijpen, kan de gebruiker kiezen hoe klein of groot hij zijn cirkel wil hebben en alleen binnen dat specifieke gebied een verandering aanbrengen.

Vignet

Met het vignetgereedschap kan de helderheid aan de binnen- en buitenkant worden aangepast.

Snapseed-functies

De lensonscherpte

Deze functie stelt gebruikers in staat om selectieve gebieden te vervagen om de foto bewust onscherp te laten lijken. Dit effect kan worden aangepast en gecontroleerd en kan in een rechte of cirkelvormige positie worden toegepast.

HDR emulatie

Dit effect scherpt het beeld aan terwijl het dynamisch bereik wordt gewijzigd om een HDR-effect te verkrijgen. U kunt dit effect gebruiken als u uw beeld een subtiel en toch artistiek gevoel wilt geven.

 Tooncontrast

Dit is misschien wel een van de beste effecten op Snapseed. Het stelt de gebruiker in staat om de hoeveelheid contrast van zijn beeld te controleren en richt zich specifiek op de hoge, middelhoge en lage tonen, die allemaal onafhankelijk van elkaar kunnen worden aangepast.

Als u bijvoorbeeld een beeld heeft dat een belangrijk aandachtspunt heeft in de middentonen, kan het verhogen van het contrast het algemene gevoel van uw beeld veel meer pit geven.

Als u een bewerking heeft uitgevoerd, kunt u onderaan uw scherm een vinkje zetten om de wijzigingen toe te passen. Elke wijziging wordt opgeslagen in het geschiedenislogboek van Snapseed, zodat gebruikers op elk moment kunnen terugkeren naar elk punt van de bewerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in