Home Online fotobewerking Pixlr X – online foto bewerken

Pixlr X – online foto bewerken

2904
0

Pixlr X is een online gratis foto-editor vol met zoveel geavanceerde functies, dat het veel gratis desktop-apps achter zich laat.

Dat betekent echter niet dat het moeilijk te gebruiken is. Dankzij de op pictogrammen gebaseerde interface bent u nooit overweldigd door te veel opties tegelijk. Sommige tools zijn nog in bèta, maar Pixlr X is nog relatief nieuw en toekomstige updates zullen ongetwijfeld aanzienlijke verbeteringen opleveren.

Om Pixlr X te gebruiken, selecteert u gewoon een afbeelding op uw bureaublad of voert u een URL in en bent u klaar om te beginnen. De interface is gebaseerd op een werkbalk met pictogrammen aan de linkerkant. De meeste van deze spreken voor zich, maar als er een is die u niet herkent, zal als u erover zweeft een gedetailleerde beschrijving van het doel onthullen.

De meeste online foto-editors bieden tools voor het bijsnijden en vergroten of verkleinen van afbeeldingen, maar Pixlr X bevat ook een selectie van snijgereedschappen – vorm, lasso, slepen en magie – waarmee u een geselecteerd deel van de afbeelding kunt verplaatsen of verwijderen, of naar een afbeelding kunt verplaatsen verschillende laag. Hierdoor kun je complexe composities maken van meerdere afbeeldingen.

Als je ooit eerder een online foto-editor hebt gebruikt, ben je bekend met het systeem van schuifregelaars voor het nauwkeurig afstemmen van contrast, helderheid en verzadiging, maar Pixlr X gaat veel verder dan de basis, waardoor je levendigheid, highlights en schaduwen kunt aanpassen ( waarvan de laatste ongeveer hetzelfde effect hebben als het aanpassen van niveaus in Photoshop).

Er is ook een uitgebreide selectie filters, gerangschikt in categorieën, waaronder Colors, Retro en Instage (een selectie van opties in Instagram-stijl) en een set pop-art-effecten. Elk van deze is verstelbaar met behulp van een eigen schuifregelaar voor een subtieler of dramatischer effect.

Sommige andere tools (zoals het helende penseel, waarvan Pixlr toegeeft dat het ’traag is en zo werkt’) zijn nog in bèta, maar zullen worden verbeterd met toekomstige updates.

Je ziet ook een lagenpaneel aan de rechterkant. U kunt afbeeldings-, tekst- of tekenlagen maken en deze vervolgens afzonderlijk bewerken, herschikken en verwijderen.

De tekengereedschappen van Pixlr X (die alleen op een tekenlaag kunnen worden gebruikt) zijn op het eerste gezicht vrij eenvoudig en lijken slechts drie penseelstijlen te bieden en een beperkt kleurenpalet om uit te kiezen.

Klik echter op ‘Geavanceerd’ en u krijgt een hele reeks opties te zien voor het maken van uw eigen aangepaste penselen, met opties voor stap, hoek, aspect en ‘spikes’. Het zou handig zijn om een aantal presets te hebben om de effecten van verschillende media (bijvoorbeeld potloden, verven en pastels) te simuleren, maar dat kan komen met een latere update.

Over het algemeen is Pixlr X erg indrukwekkend en het is de moeite waard om te onderzoeken als u op zoek bent naar een gratis foto-editor – zelfs als u geen web-app in gedachten had.paneel Post Settings verbergen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in