Home Picasa Picasa downloaden en installeren

Picasa downloaden en installeren

11563
0

Picasa is een programma dat u eerst moet downloaden en installeren om het te kunnen gebruiken. Volg de onderstaande stappen en binnen enkele minuten heeft u Picasa op uw eigen computer geïnstalleerd en kunt u aan de slag met uw foto’s.

 

Om  te beginnen moet u de software downloaden dit kan op het adres picasa.google.nl (Nederland) of picasa.google.be (België) . Op deze pagina kunt u de nieuwste versie van picasa downloaden. Op het moment van schrijven is dit versie picasa39-setup.exe.  Wanneer u het bestand gedownload heeft voert u dit uit door erop te dubbelklikken of door op uitvoeren te klikken wanneer de download voltooid is. Volg de instructies voor het installeren van de Picasa software.

Nu Picasa op uw computer is geinstalleerd, is het tijd om het programma de eerste keer uit te voeren. Daarbij zal het duidelijk worden hoe handig Picasa is bij het automatsich organiseren van foto’s op uw computer. Het is niet nodig om foto’s  te importeren van een digitale camera; Picasa gaat eerst alle afbeeldingen zoeken die zich al op uw computer bevinden.

Wanneer u Picasa voor het eerst opent door te dubbelklikken op het pictogram op het bureaublad verschijnt een venster met twee optie’s. Standaard is hier de optie ingeschakeld: Mijn computer volledig scannen op afbeeldingen. Dit is de meest voor de hand liggende optie voor computers die al langer in gebruik zijn en waarop al meerdere foto’s zijn opgeslagen. Rechtsonder in het venster van Picasa ziet u de foto’s  die het programma op uw computer vindt. Op de voorgrond verschijnt het venster Configuratie van de Fotoviewer, dat wacht op een actie van uw kant.

Deze krachtige fotoviewer is handig en de instellingen hoeven niet te worden aangepast. Afhankelijk van de hoeveelheid foto’s en andere afbeeldingen die op uw computer zijn opgeslagen, kan het scannen enige tijd duren. In het kleine venster rechtsonder  ziet u welke foto’s Picasa opspoort. Daarbij ziet u de naam de map, daaronder de naam van het fotobestand en rechts een minatuurweergave. Het scannen zelf verloopt razendsnel.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in