Home Photoshop Photoshop verplaatsen met behoud van inhoud

Photoshop verplaatsen met behoud van inhoud

3364
0
Photoshop verplaatsen met behoud van inhoud

Verplaatsen met behoud van inhoud. U verschuift een selectie met pixels erin en Photoshop repareert het gat dat overblijft.

De term photoshoppen is geregeld synoniem voor een afbeelding die iets teveel is opgepoetst. Zelfs zoveel dat de werkelijkheid een loer wordt gedraaid. Het gereedschap Verplaatsen met behoud van inhoud is daar een voorbeeld van. Gewoonlijk ontstaat bij het slepen van een selectie met het gereedschap Verplaatsen een gat in de  afbeelding waar u niet op zit te wachten. U wilt de selectie met de pixels erin gewoon op een andere plek neerzetten en verder niks.

Selecteer een deel van een afbeelding. In ons geval  gebruiken we het gereedschap Lasso waarmee we een nogal ruime selectieomtrek rondom een steen tekenen. Die extra ruimte is echter nodig  om de klus voor elkaar te krijgen. Selecteer het gereedschap Verplaatsen met behoud van inhoud, dat  samen met onder meer de gereedschappen Snel retoucheerpenseel en Reparatie een vakje in de gereedschapkist deelt.

Sleep de selectie naar een andere locatie in de afbeelding. Photoshop vraagt even tijd om pixels door elkaar te husselen om zo een nieuwe werkelijkheid te presenteren. Waar de oorspronkelijke selectie stond, wordt het gat gevuld met gemanipuleerde pixels. De verplaatste selectie nestelt zich op de door u gekozen plek,Photoshop verplaatsen met behoud van inhoud

U verfijnt het resultaat met de instellingen in de werkbalk Opties. Probeer de functies uit. Gebruik andere reparatiegereeedschappen om dwarse pixels in het gareel te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in