Home Online fotobewerking Photoshop Express Editor online fotobewerking

Photoshop Express Editor online fotobewerking

7165
0

Adobe biedt  gratis online fotobewerking aan. Behalve foto’s bewerken, kunt u ze met deze dienst ook in online webalbums opslaan en ze eventueel delen met anderen. Bewerken doet u via de zogeheten Photoshop Express Editor en hiervoor kunt u foto’s op twee manieren selecteren. Allereerst kunt u een foto op uw computer aanwijzen. Het handige hieraan is dat u vanaf elke locatie met een internetaansluiting bij uw beelden kunt, ze staan immers online. Welke methode u ook kiest met Express Editor bent u niet langer afhankelijk van die ene computer waarop de lokale software is geïnstalleerd.

Lokale foto bewerken met Photoshop Express Editor

Photoshop express online editor foto uploadenAllereerst laten we zien hoe u met Photoshop Express Editor een foto bewerkt die lokaal is opgeslagen. U hoeft zich hier niet voor te registreren, dus u kunt meteen aan de slag. U gaat naar www.photoshop.com/tools en kiest in de menubalk OnlineTools / Photoshop Express Editor. Klik bij My computer op Upload Photo. U ziet nu de melding dat deze fotobewerker momenteel met jpeg-bestanden tot 16 megapixels overweg kan. Klik op Upload. Er wordt nu een verkennervenster geopend, waarin u naar de map bladert waarin uw foto’s staan. Vanaf dit punt gaat het zoeken gemakkelijker als u bij het pictogram Menu Beeld (rechtsboven) kiest voor Grote pictogrammen, zodat u miniaturen van uw foto’s ziet. Klik op Openen om de gekozen foto in te laden.

U start op het tablad Edit waar zich de opties voor allerlei standaardbewerkingen bevinden, zoals het bijsnijden of rechtzetten van een foto en het optimaliseren van kleur en belichting. Ook vlekjes of krassen op een foto en “rode ogen”kunt u hier verhelpen. Een bewerking is eenvoudig door te voeren, door een keuze te maken uit de voorbeeldminaturen. Klik bijvoorbeeld onder het kopje Basic op Exposure om  de belichtin te verfijnen. Beweeg vervolgens de muispijl over de strook met miniaturen en het effect is direct zichtbaar in de foto. Klik op een miniatuur om uw keuze te bevestigen. Een vinkje naast Exposure geeft aan dat u hem hebt aangepast. Een bewerking is op ieder moment weer ongedaan te maken, door op het miniatuur met de oranje cirkelvormige pijl te klikken (Reset to original).

Foto’s versieren

Photoshop express editor lijstenOmdat u uit voorgebakken minaturen kiest en er geen schuifregelaars en geavanceerde gereedschappen zijn, is Photoshop Express Editor vooral handig voor wie snel en eenvoudig foto’s wil verbeteren. Wilt u foto’s verfraaien met kader en versiersels, dan kunt u zich heerlijk uitleven op het tabblad Decorate. Zo kan na een klik op Frames uit een flink aantal fotolijsten worden gekozen. Het is mogelijk om meerder fotolijsten toe te voegen, wat vooral handig is als u delen van een foto wilt omlijsten. U verkleint een fotolijst dan via de handgrepen (vierkantjes) in het kader. Zodra de muispijl in een handje verandert, versleept u de lijst naar de juiste plek. Roteren kan met het bolletje aan de bovenzijde.

Opslaan

Zodra u uw aanpasssing hebt aangebracht, klikt u recht onderin op Done, waarna u de keuze hebt om uw foto op de originele grootte of verkleind te bewaren. Klik niet na elke bewerking op deze knop, maar pas zodra de foto moet worden opgeslagen. Het is verstand de foto als een kopie op te slaan, zodat het origineel intact blijft. Photoshop Express Editor stelt zelf een aangepaste bestandsnaam voor. Hebt u niets aangepast, dan verlaat u ht programma na een klik op Done.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in