Home Online fotobewerking Photopea review: een gratis Photoshop-alternatief dat werkt in uw browser

Photopea review: een gratis Photoshop-alternatief dat werkt in uw browser

7176
1

Sommige krachtige foto-editors vereisen een maandelijks abonnementsgeld of een hoge investering. Photopea geeft u in plaats daarvan een gratis optie waarvoor u zelfs niets hoeft te downloaden.

Photopea is een unieke bewerkingstoepassing – ik heb nog nooit zoiets gebruikt. Het is een Photoshop-alternatief dat u gewoon in uw webbrowser opent. Zowel de interface als de lijst met functies zal bekend zijn bij iedereen die Photoshop heeft gebruikt. Hoewel het niet alle functies van Adobe’s editor heeft, is Photopea ook geen lichtgewicht editor. Het heeft voldoende kracht en functies om te voorkomen dat veel gebruikers een fotobewerkingssoftware hoeven aan te schaffen.

Het is gratis en open source, met enkele advertenties die de ontwikkeling ervan ondersteunen, maar de advertenties zijn niet opdringerig. U kunt upgraden naar een premium-account voor $ 9 per 30 dagen om advertenties te verwijderen en de ontwikkelaar te ondersteunen.

Photopea is een krachtige foto-editor die een progressieve web-app is – het leeft in uw browser. Je kunt het gebruiken om foto’s te bewerken, ze te verbeteren en zowel vector- als rastertools te gebruiken zonder dat je iets hoeft te downloaden.

Photopea ziet eruit en voelt aan als Adobe Photoshop, en dat is een goede zaak omdat het voor gebruikers erg vertrouwd aanvoelt. Als je fotobewerkingssoftware hebt gebruikt met een soortgelijk ontwerp, kun je direct met Photopea aan de slag. U kunt algemene bewerkingen uitvoeren, zoals het aanpassen van de helderheid van een afbeelding, en u kunt ook specifiekere bewerkingen uitvoeren, zoals het selecteren van een afbeelding op een achtergrond. Het werkt met rasterafbeeldingen en vectoren en ondersteunt verschillende bestandsindelingen.

Het indrukwekkende aan dit is het het allemaal in je browser zit. Photopea vereist geen download. Het is een progressieve web app (PWA) die u kunt gebruiken in een normale browserinterface of als app kunt “installeren” via browsers zoals Google Chrome of de versie van Microsoft Edge die wordt aangedreven door Chromium. Maar zelfs als u “geïnstalleerd” bent, hoeft u nog steeds niets te downloaden. De app staat in uw browser, maar het bewerken gebeurt op uw computer. Al je werk wordt lokaal opgeslagen, dus er wordt niets in een server of een cloud geplaatst.

Vanwege de manier waarop Photopea werkt, kunt u het onmiddellijk openen op vrijwel elke machine, inclusief pc’s met Windows 10 in S-modus of zelfs Chromebooks. Het werkt goed met PSD-bestanden en ondersteunt ook de overgrote meerderheid van de bestandsindelingen die afbeeldingseditors nodig hebben. Het is een geweldige foto-editor om op verschillende platforms te werken en op elk apparaat in een bewerking te kunnen springen zonder iets te hoeven downloaden.

Het belangrijkste argument om Photopea te gaan gebruiken is dat het overal zo gemakkelijk te gebruiken is. Het werkt heel goed met PSD-bestanden, met ondersteuning voor het bewerken van lagen en het opslaan van een bestand als een PSD-bestand. Dat betekent dat u een bestand dat u in de cloud, een USB-station of een ander apparaat heeft, kunt nemen en snel bewerkingen op elk apparaat kunt uitvoeren zonder iets te hoeven downloaden.

1 REACTIE

  1. Ik las dat je Photopea ook offline kunt gebruiken. Na de internetverbinding te hebben verbroken ging dit inderdaad. Maar na het sluiten en heropstarten van de comp. werkte het niet meer. Vraag : is het toch mogelijk of toch niet ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in