Home Windows Photo Gallery Photo Gallery & OneDrive een online fotalbum maken

Photo Gallery & OneDrive een online fotalbum maken

4230
0

OneDrive is een handige manier om foto’s te delen met anderen is het maken van een online fotoalbum. U plaatst de foto’s op internet, waarbij u zelf bepaalt wie de foto’s mogen bekijken. Om anderen te laten weten dat u nieuwe foto’s heeft geplaatst, kunt u per e-mail een link sturen. De ontvanger kan de foto’s bekijken en eventueel downloaden naar zijn of haar eigen computer. Om foto’s te kunnen downloaden, moet de ontvanger wel in het bezit zijn van een Windows Live ID.

Met OneDrive een online album maken

Photo Gallery knop SkyDriveVanuit Photo Gallery kunt u een fotoalbum maken op OneDrive. Dit is een onderdeel van Windows Live Essentials om bestanden op te slaan op internet. Deze bestanden kunnen vervolgens worden gedeeld met anderen. Wanneer u Photo Gallery heeft gestart kunt u foto’s selecteren voor uw online fotoalbum. Wanneer de foto’s geselecteerd zijn klikt u op het de knop van OneDrive. Wanneer u nog niet bent aangemeld bij Windows Live dan word er eerst een inlogvenster getoond waar u uw e-mail adres en wachtwoord dient in te geven. Vervolgens gaat u uw fotoalbum een naam geven en bepalen wie de foto’s mogen bekijken waarna u klikt op Publiceren. De bestanden worden geupload naar Windows Live OneDrive. Wanneer de upload gereed is word dit weergegeven in een venster. In dit venster kunt u klikken op Online weergeven er zal dan een venster van uw browser worden geopend en u ziet uw online fotoalbum. U gaat nu bepalen met wie u de foto’s wilt delen door

  • Voeg op het tabblad E-mail verzenden de e-mailadressen, contacten of groep toe waarmee je wilt delen.
  • Een notitie toevoegen.
  • Als je wilt dat de ontvangers zich aanmelden met een Microsoft-account om het bestand of de map te kunnen bewerken, kies dan Ontvangers kunnen bewerken. De personen die een bestand of map kunnen bewerken, worden onder Delen in het informatiegebied van het bestand of de map weergegeven.Als je wilt dat ontvangers zich aanmelden met een Microsoft-account voordat ze het bestand of de map kunnen bekijken, kies dan Iedereen die dit wil openen, moet zich aanmelden. Dit voorkomt dat anderen die het e-mailbericht eventueel krijgen doorgestuurd ook toegang tot jouw bestand of map hebben.
  • Klik op Delen om de machtigingsinstellingen op te slaan en de e-mail met de link te versturen.

Wanneer u de bovenstaande stappen heeft doorlopen dan heeft u nu een online fotoalbum gemaakt met SkyDrive en bepaald wie deze foto’s mogen bekijken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in