Home Online fotobewerking Penseel gereedschappen gebruiken in Photopea

Penseel gereedschappen gebruiken in Photopea

2851
1

Penseel gereedschappen zijn alle gereedschappen, die gebruik maken van een “borstelbaan”. Je tekent meestal strepen op een bepaalde laag en een penseelgereedschap bewerkt pixels langs je strepen. Het kan een Penseel, een Gum, een Smudgegereedschap etc. zijn. Wanneer er een selectie is, bewerkt het gereedschap alleen pixels binnen deze selectie.

Elk penseelgereedschap gebruikt een specifiek penseel, wat het eerste item is in het bovenste menu.

Een penseel heeft een spoorvorm (bijv. een cirkel, een vierkant of een complexer patroon) en gedrag (het kan de vorm veranderen terwijl je tekent, bijv. de spoorbreedte veranderen). Photopea heeft een standaard verzameling penselen, maar u kunt uw eigen penselen in het ABR-formaat importeren in Photopea met behulp van Bestand – Openen.

Elk penseelgereedschap tekent meestal een streek door vele penseelvormen (bijv. cirkels) naast elkaar te tekenen, langs de beweging van uw muis of een ander aanwijsapparaat.

Het betekent, dat er eigenlijk geen “lijnen” zijn, maar kopieën van dezelfde vorm, die strak naast elkaar worden geperst, waardoor het lijkt alsof er een doorlopende lijn is.

Er zijn twee soorten borstelvormen:

Cirkelvormig – gegenereerd als een cirkel, kan een willekeurige grootte hebben
Patroon – gemaakt met een rasterafbeelding. Ze worden pixelachtig, wanneer het formaat te groot is
Elke Penseel heeft een eigenschap Size, die “de dikte van de lijn” meet. Cirkelvormige penselen hebben bovendien een eigenschap Hardheid, die een zachte rand van de cirkel genereert.

Penseelpaneel

Meer penseelpties zijn beschikbaar in een penseelpaneel. U kunt het openen met Window – Brush. Hier zijn verschillende secties van eigenschappen. U kunt het resultaat van uw penseelinstellingen aan de onderkant ervan zien.

Bovenaan het penseelpaneel is er een galerij van voorgedefinieerde penselen. Als u een van deze penselen kiest, vervangt u uw huidige penseelinstellingen.

Hier is een korte beschrijving van elke sectie van het penseelpaneel. We raden aan om te spelen met instellingen om ze zelf te ontdekken.

Tip Vorm – parameters van een statisch penseel
– Hoek – draait de vorm
– Rondheid – knijpt de vorm uit
– Afstand – afstand tussen consequente “vormen” van een slag. Stel het in op 25% of minder om een “ononderbroken” lijn te maken.

Tip dynamiek – maakt het mogelijk om willekeurige waarden te gebruiken van Grootte, Hoek en Rondheid langs de lijn.
Scatter – laat u elke vorm verplaatsen naar de willekeurige plaats in de buurt van de oorspronkelijke positie. U kunt een effect van “gevallen bladeren” maken
Kleurendynamiek – laat u de kleur van elke vorm willekeurig langs de streep veranderen

Voorinstellingen voor de penseel

Photopea ondersteunt het laden van aangepaste penselen in een vorm van .ABR-bestanden. Open een dergelijk bestand met File – Open, en nieuwe penselen worden toegevoegd aan een lijst met penselen.

U kunt een nieuw Patroonpenseel maken van een huidige laag met behulp van Bewerken – Definieer Nieuw – Penseel.

Elk huidig penseel (met de huidige parameters: Grootte, Hardheid, Tip Dynamics …) kan worden opgeslagen als een nieuw penseel door middel van een Penseelknop en een kleine pijl. Hier kunt u ook een .ABR-bestand openen, of penselen als .ABR-bestand exporteren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in