Home PaintShop Pro PaintShop Pro een alternatief voor Photoshop

PaintShop Pro een alternatief voor Photoshop

1891
0

Adobe Photoshop is een fantastisch programma, maar je betaalt er wel de hoofdprijs voor. Een van  de oudste alternatieven is Paint Shop Pro. In 1999 was 6.0 de eerste Nederlandse versie en meteen een groot succes. Inmiddels heet het PaintShop Pro, is het eigendom van Corel en geen shareware meer, maar nog altijd bijzonder kundig en héél veel goedkoper dan de meeste andere fotobewerkingsprogramma’s.

PaintShop Pro combineert foto-bewerking met grafische mogelijkheden, beheert uw fotocollectie, ondersteunt raw-bestanden evenals 360 graden- en hdr-beelden. In de nieuwste versie is het retoucheren van fotobeelden verbeterd en kunt u eenvoudiger delen van het beeld selecteren en klonen. Fotobewerking in lagen is standaard terwijl de op Python gebaseerde scriptmogelijkheid uniek is voor dit product. Het aantal bewerkingsopties en filters is groot. waarbij artificiële-intelligentie op de achtergrond helpt fantastische effecten te bereiken. Er is zeker wel een leercurve, ook omdat de interface niet altijd even intuïtief is, maar online zijn er lessen in beeld en geluid. Bovendien is de community achter ‘PSP’ nog steeds springlevend en blijft een vraag zelden onbeantwoord.

Hoewel er door de opkomst van allerlei andere hippe fotobewerkings- programma’s duidelijk minder aandacht is voor PaintShop Pro, ligt dat niet aan het programma. De prijs is uiterst vriendelijk en voor een tientje extra scoort u de Ultimate- editie met een berg aanvullende software. Dit is er duidelijk een om niet te vergeten!

PaintShop Pro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in