Home Fotobewerkingsprogramma's Painter Essentials 7 zet foto’s om in een schilderij met behulp van...

Painter Essentials 7 zet foto’s om in een schilderij met behulp van penseeltechnieken

1871
0

Hoewel Painter Essentials 7 een afgeslankte versie van Painter 2020 is, biedt het meer dan genoeg mogelijkheden om een reeks natuurlijke motieven na te bootsen, zoals olieverfschilderijen of aquarellen. De Essentials software is aanzienlijk goedkoper(circa €40,-) dan het prijskaartje van €420,- van de volledige versie, maar het kan nog steeds overtuigende resultaten opleveren. Ook is er een volledige trial versie te downloaden die 30 dagen blijft functioneren.

Een bonus van het gebruik van Painter Essentials 7 is dat je het sneller onder de knie hebt dan de complexere volledige versie en dat je de pixels van een foto binnen enkele minuten kunt omzetten in verfachtige streken. Als u oudere versies van Painter Essentials hebt gebruikt, zult u merken dat de pictogrammen van het gereedschap zijn aangepast zodat ze gemakkelijker te herkennen zijn. Een paarse markering helpt u bijvoorbeeld om duidelijk te zien welk gereedschap actief is. Met het vernieuwde gereedschap Loep kunt u in- en uitzoomen op uw afbeelding, zodat u delicate details kunt verfijnen of aan het grote geheel kunt werken.

U kunt de kleur en het detail van een foto ‘klonen’…
met met behulp van een reeks realistische penseelpunten.

Mogelijk hebt u de filters van Photoshop Element gebruikt om foto’s om te zetten in ‘geschilderde’ kunst. Het probleem met de gefilterde kunst van Photoshop Element is dat het er uniform uitziet (in vergelijking met de visuele verscheidenheid van handgeschilderde penseelstreken). Ook kun je vaak zien welke Photoshop-filter op de foto is toegepast. Painter Essentials 7 heeft zijn eigen versies van filters, maar die leveren meer overtuigende resultaten op. Painter Essentials levert ook een breed scala aan penseelstreken waarmee u handmatig de originele kleuren en details van een bronfoto kunt onthullen. Dit is een bevredigende ervaring, omdat u uw streken de pixels van de foto’s op een organische en natuurlijke manier kunt zien uitsmeren, alsof u met echte verf werkt. Details zoals de snavel van een zwaan onthullen in de richting waarin je schildert en ze mengen zich met eerdere streken. Als je een stylus aan je gereedschapsset toevoegt, voelt het alsof je een echte verfborstel op het doek aanbrengt, waardoor je digitale schilderijen de menselijke touch krijgen die ontbreekt als je gewoon een filter a

Briljante penselen
Penselen zijn de sleutel tot de kunstzinnige kracht van de schilder. Er zijn vier nieuwe categorieën in de Brush Selector. Dab Stencils biedt nieuwe Flow Map penseeltexturen vol afwisseling en detail. Dynamic Speckles voegt extra technieken toe aan uw artistieke arsenaal zoals spuitverf (uit de Flow Jet tip). Met de nieuwe Glazingtip kunt u de ondoorzichtigheid tijdens het spuiten variëren. Met Image Hose kun je een beeld spuiten (zoals bladeren, wielen, etc.). U kunt meer Image Hose-sproeiers (zoals huisdieren) kopen in Painter Essentials om de mogelijkheden ervan uit te breiden, hoewel conservatieve kunstenaars Image Hose misschien eerder als een gimmick beschouwen dan als een serieus kunstinstrument. Bestaande penseelpunten zoals Digital Watercolour hebben nieuwe eigenschappen zoals Set Diffusion en Adjust Wet Fringe om uw wassingen van aquarel te helpen zich meer te gedragen als natuurlijke verfmedia.

Kunstmatige intelligentie
Je hoeft geen penseel (of stylus) kunstenaar te zijn om kunst in Painter Essentials te produceren. In het fotoschilderijpaneel zijn acht nieuwe AI-schilderijstijlen opgenomen. AI-schilderij werkt net als de filters van Photoshop, maar levert veel natuurlijker geschilderde resultaten op. Nadat je een AI-stijl hebt gekozen (zoals AI Van Gogh), klik je op de knop Afspelen en ga je achterover leunen terwijl de penseelstreken in de gekozen stijl beginnen te schetsen in een schilderij op basis van de originele kleuren en details van een foto. Dit kost tijd en is fascinerend om naar te kijken. Als je eenmaal tevreden bent met het uiterlijk dat zich ontwikkelt, kun je het autoschilderij op elk moment stoppen. Je kunt zelfs meerdere AI-stijlen combineren om een onderscheidend uiterlijk te creëren en vervolgens met de hand extra strepen aanbrengen. Deze combinatie van kunstmatige intelligentie en handgeplaatste streken helpt een overtuigend natuurlijk media-effect op te bouwen.

Nieuwe AI-auto schildertools bootsen schildertechnieken na

Het kan vrij lang duren voordat de AI-tools van Painter Essential het detail van een foto laten zien door het aanbrengen van honderden strepen. Dit kan als negatief worden gezien, maar goede kunst moet niet al te gemakkelijk te produceren zijn. Door te kijken hoe het geschilderde beeld zich ontvouwt, kunt u beslissen wanneer u het AI-schilderij stopt en het met de hand overneemt met een penseel. Dit houdt in dat je het werk maakt (in plaats van gewoon op een filter te slaan, zoals je in Photoshop Elements zou doen).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in