Home Online fotobewerking Online fotobewerking

Online fotobewerking

1821
0

Als u foto’s wilt bewerken, is het lang niet altijd nodig om een fotobwerker op uw computer te installeren. Er zijn  genoeg online fotobewerking programma’s te vinden waarmee u direct aan de slag kunt.

Steeds meer leuke diensten -al dan niet gratis – via internet worden gebruikt, zonder dat u er programma’s voor op uw pc  hoeft te zetten. Bij dit fenomeen, dat ook wel “cloud computing wordt genoemd, maakt u gebruik van programma dat niet op uw eigen computer is geïnstalleerd, maar dat als een online dienst via  internet wordt aangeboden. Het betreffende programma draait ergen anders op een server en u mag er gebruik van maken. Soms draait (een deel van) zo’n programma alsnog op uw eigen computer. In dat geval word de programmacode vanzelf naar uw pc gehaald en hebt u er verder geen omkijken naar. Ook online fotobewerking is op deze manier plaatsvinden. U hoeft daarbij dus geen fotobewerking programma op uw pc te installeren, maar gebruikt een kant en klaar online  exemplaar dat ergens “in de cloud”op uw wacht en dat via uw internetverbinding bereikbaar is.

Om online fotobewerking te gebruiken, hoeft u niets te installeren.

Software die u koopt, mag u meestal maar op een beperkt aantal computers gebruiken, vaak zelfs maar op één computer. Photoshop (Elements) is daar een goed voorbeeld van, want het serienummer kan maar op één computer te gelijk worden geactiveerd. Een hopeloos verouderd principe, want er zijn genoeg mensen die meer dan één computer in huis hebben. Wat nu als u foto’s een keer via een andere computer wilt bewerken, bijvoorbeeld omdat een huisgenoot een spelletje speelt op de pc waarop uw fotobewerking software staat? Het is niet echt logisch of redelijk als u de software nogmaals moet kopen. Een online fotobewerking programma biedt in zo’n situatie een prima uitkomst. Via elke computer in huis kunt u dan alsnog uw foto’s bewerken, zonder extra kosten, Zo is een online fotobewerking programma dus ook een prima aanvulling op uw aangekochte fotobewerking software.

Nooit meer updates

Online fotobewerking programma’s hebben nog een leuk extra voordeel. U hooft namelijk helemaal niets te installeren en u wordt ook nooit meer lastig gevallen met de zoveelste update die u moet binnenhalen. Wie maar sporadisch met foto’s werkt, hoeft niet steeds eerst een nieuwe softwareversie te installeren die in de tussentijd is verschenen, waarna misschien ook nog een herstart van de pc nodig is. Met een online fotobewerking programma gebruikt u altijd de laatste, meest actuele versie van de software, zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen. Als er nieuwe functionaliteiten worden ontwikkeld, kunnen die direct worden toegevoegd. Ze hoeven dus niet eerst te worden verzameld tot er een nieuwe versie van de software wordt uitgegeven, iets dat wel het geval is bij de fotobewerking programma’s welke u in de winkel koopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in