Home Apple Nieuwe fotofuncties IOS 7

Nieuwe fotofuncties IOS 7

1202
0

Het zal je als iPhone-liefhebber niet zijn ontgaan dat iOS 7 een zeer stijlvolle lay-out bevat en een heleboel prachtige nieuwe functies heeft gekregen. Apple heeft de Camera-app in zijn nieuwste iOS flink onder handen genomen. Ontdek vijf slimme fotofuncties in iOS 7.

advertentie

01 Camerafilters

Een leuke functie is dat je foto’s voor- of achteraf voorziet van fraaie filters. Open de Camera-app en druk rechtsonder op het pictogram met de drie bolletjes. Kies vervolgens een mooi filter uit, waarna je de foto schiet. Liever een filter achteraf toevoegen? Open een kiekje dat je wilt bewerken. Via Wijzig en het pictogram met de drie bolletjes probeer je acht verschillende filters uit.

Wat Instagram kan, kan je Camera-app nu ook: fraaie filters toevoegen!

02 Vierkante kiekjes

Apple heeft de Camera-app in zijn nieuwste iOS flink onder handen genomen. Een interessante vernieuwing is dat je nu vierkantje kiekjes kunt maken. Ga naar Camera en veeg naar links om deze modus in te schakelen. Net als bij normale foto’s gebruik je desgewenst fraaie filters. Druk als laatste op de ronde sluiterknop om te foto te schieten.

Slim afgekeken van Instagram! Maak nu rechtstreeks vierkante kiekjes met de camera.

03 Rasterlijnen inschakelen

Gebruik je tijdens het schieten van foto’s graag rasterlijnen? In de vernieuwde Camera-app is deze optie standaard helaas afwezig. Geen nood, want met een trucje haal je de hulplijntjes weer terug. Ga naar Instellingen / Foto’s en Camera en zet de schakelaar achter Raster aan. Als je in het vervolg de camera gebruikt, zijn de rasterlijnen weer terug van weggeweest.

Door een instelling te wijzigen, haal je de hulplijnen in de Camera-app terug.

04 Vlot foto’s schieten

In eerdere iOS-versies was het mogelijk om met de bovenste volumeknop van je iPhone foto’s te maken. Zeker wanneer je het toestel horizontaal houdt, voelt deze houding natuurlijker aan. Om verwarring te vermijden, schiet je in iOS 7 ook foto’s met de onderste volumeknop. Handig, want zo raak je dus nooit meer in de war!

In iOS maakt het niet meer uit welke volumeknop je gebruikt om snel foto’s te nemen.

05 Snel achter elkaar

Het is niet altijd even gemakkelijk om snelle momenten scherp vast te leggen met je iPhone. Wil je hét moment absoluut niet missen? Neem dan geen risico en houd de sluiterknop een tijdje ingedrukt. Je iPhone schiet nu vliegensvlug meerdere foto’s achter elkaar, waardoor de kans groter is dat er iets bruikbaars tussen zit.

Als je snelle actie wilt fotograferen, houd je de sluiterknop een tijdje ingedrukt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in