Home Fotobewerkingsprogramma's Microsofts Image Composite Editor gratis Panorama foto’s

Microsofts Image Composite Editor gratis Panorama foto’s

1800
0
Microsofts image Composite Editor

Microsofts gratis Image Composite Editor (ICE) werkt lekker snel en genereert goede panorama’s bijna automatisch.

De panoramasoftware ICE heeft slechts een kleine versiesprong gemaakt, maar de ontwikkelaars hebben een aantal functies duidelijk verbeterd. Ook als je nog geen ervaring met fotopanorama’s hebt, zul je met de nieuwe versie direct goede resultaten bereiken.

Je hoeft alleen de overlappende afzonderlijke foto’s van een landschap of een plaats via drag&drop naar het toepassingsvenster te slepen. ICE voegt de foto’s dan direct aan elkaar zonder dat je daar een volgorde voor hoeft op te geven of in elk aansluitend fotopaar identieke punten moet markeren. Als je wilt, snijdt ICE de panoramafoto ook automatisch bij, zodat je pas bij het opslaan van de uiteindelijke foto zelf iets hoeft te doen.
Dit automatisme werkte met een aantal testfoto’s nagenoeg perfect. Vooral het sterk verbeterde bijwerken van de helderheid deed het goed. Ook als de afzonderlijke foto’s grote verschillen hebben qua helderheid, zijn er maar zelden duidelijke overgangen te zien – en dan moet je nog goed kijken ook.

Je loopt wel tegen de grenzen van het automatisme aan als er mensen door het beeld lopen tijdens het maken van de foto’s. Die staan dan dan niet op iedere foto en verschijnen onvolledig in het uiteindelijke panorama. Anders dan bij bijvoorbeeld PanoramaStudio is er hier geen optie om
deze fouten weg te werken. ICE doet niet onder voor commerciële stitchers als PanoramaStudio. Als je niet iedere dag panoramafoto’s maakt, is dit een goede keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in