Home Foto's online opslaan Met Icloud photos een foto beschikbaar maken op al je apparaten

Met Icloud photos een foto beschikbaar maken op al je apparaten

490
0

Het maken van foto’s is gemakkelijk, ze later vinden is vaak moeilijker.  

iCloud lost dit op door alle foto’s die je maakt op een van je Apple apparaten te bewaren en ze te synchroniseren met de andere. Zo kun je de foto’s die je met je iPhone hebt gemaakt laten zien op je iPad, Mac of Apple TV. Albums die je maakt, verschijnen overal met dezelfde foto’s erin. U kunt ook foto’s delen met uw familie.

Hoe werkt Icloud photos?

Wanneer iCloud Photos (voorheen iCloud Photo Library) op een apparaat is geactiveerd, wordt elk item dat aan Alle foto’s is toegevoegd – voornamelijk door foto’s of video’s in het programma Camera op te nemen – naar iCloud gekopieerd. Dit gebeurt onmiddellijk als het apparaat online is, of de volgende keer dat het verbinding maakt. De kopieën worden gesynchroniseerd met al je andere apparaten met iCloud Photos aan. Ook als je een item in Foto’s verwijdert, wordt het verwijderd uit iCloud en al je andere apparaten.

Lees dat gedeelte twee keer! Je kunt geen foto’s verwijderen om ruimte te besparen terwijl je ze in iCloud bewaart – zo werkt het niet. In plaats daarvan kies je onder Instellingen > Gebruiker > iCloud > Foto’s voor Optimaliseer de opslag van iPad (niet voor het downloaden en bewaren van originelen) om alleen de voorvertoningen van foto’s en video’s op je apparaat te bewaren.

De versies in iCloud blijven in de volledige oorspronkelijke kwaliteit en worden gedownload wanneer je ze opent, als het apparaat online is. RAW foto’s (die je met recente iPhones en iPads kunt maken met sommige programma’s van derden, of kunt importeren vanaf een digitale camera) worden ook bewaard in iCloud en zijn beschikbaar om te bewerken op iPad of Mac, maar worden anders weergegeven als JPEG-voorvertoningen.

Origineelsynchronisatie

Houd het programma Foto’s op je Mac ingesteld op Download originelen, in Foto’s > Voorkeuren > iCloud, en je hebt altijd kopieën van volledige kwaliteit op je Mac-opslag en in iCloud. (Van je fotobibliotheek wordt ook een back-up gemaakt door Time Machine). Dezelfde iCloud-regels zijn van toepassing, dus als je een foto ergens anders verwijdert, verdwijnt deze van je Mac, en andersom. Foto’s die op je Mac zijn opgeslagen, maar niet in Foto’s, worden door iCloud genegeerd.

Als je een foto bewerkt in het programma Foto’s, en iCloud Photos is ingeschakeld, zie je overal de bewerkte versie. Wijzigingen zijn echter niet-destructief, dus je kunt het item in Foto’s op elk apparaat openen en op Bewerken tikken, waarna je de wijzigingen eenvoudigweg overal kunt verwijderen.

Als je geen Mac hebt, kun je nog steeds al je foto’s op iCloud.com bekijken, hoewel je ze wel moet downloaden om ze te bewerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here