Home Picasa Map weergave Picasa: geen mappen met datum

Map weergave Picasa: geen mappen met datum

1921
0

Een kennis liet me zijn Picasa-bibliotheek en wees naar de lijst met mappen aan de linkerkant, “Ik  wil geen mappen met datum voor mijn foto’s” zei hij, “hoe kan ik dat veranderen, zodat de foto’s in mappen staan met namen die ik eraan gegeven heb? ”

Heeft uw mappen lijst die eruit ziet als die van mijn kennis? Als dat zo is, verteld mij dat  je Picasa foto’s hebt laten importeren met de automatische datum optie. Ik geloof niet dat er iemand is die zijn foto’s op deze manier wil opslaan. Ik zal in de onderstaande tekst proberen uit te leggen hoe u dit kan vermijden of wanneer het kwaad al geschied is hoe dit ter hernoemen.

Gebruik de automatische Picasa  functie ‘Importeren naar gedateerde map’ niet.

Als u Picasa import tool gebruikt om uw foto’s van uw camera te importeren, heeft u twee velden waar u de locatie voor geïmporteerde foto’s kan opgeven. De eerste is, “Importeren naar:” genaamd en de tweede is “Folder titel:”  zoals u kan zien in de onderstaande afbeelding. Het veld Importeer naar: veld toont ‘Mijn afbeeldingen’ en de map titel is leeg. Dit lege veld geeft u de mogelijkheid om een naam naar keuze te kiezen. Picasa deze map aanmaken en de foto erin importeren. Welke naam u ook aan de map geeft Picasa zal deze aanmaken in de map “Mijn Afbeeldingen”.

Er zijn andere mogelijkheden. Als u de dropdown pijl klikt u op de map titelveld, dan zie je ‘Enter Folder Title’, ‘Datum opname’, ‘Today’. Dus er zijn 3 keuzes. Ik vind persoonlijk de optie van de  “Enter Folder Title” het prettigste, dat is de optie wat u het lege veld geeft wat hierboven al besproken is. Als u kiest voor ‘Datum opname (JJJJ-MM-DD) “dan maakt Picasa een map voor elke dag dat er foto’s zijn. Picasa zal de foto’s importeren in hun respectievelijke mappen. Als dat is wat je wilt, dan is het is een handige optie. Maar veel mensen realiseren zich niet dat de dagelijkse optie is geselecteerd terwijl ze eigenlijk liever zelf een naam aan de mappen geven.  Klik gewoon op de dropdown pijl en selecteer ‘Enter Folder Title’.

De volgende keer dat u Picasa import functie opent  zal Picasa automatisch de laast gebruikte keuze gebruiken en in dit geval dus de “Folder Titel” optie. Bij de laatste update van Picasa, was deze optie de standaard en veel mensen wisten niet dat het veranderd kon worden.

Hernoemen van bestaande mappen

We weten nu dus hoe de gewenste mappen kan opgeven voor het importeren van foto’s van nu af aan, maar hoe gaan de reeds gemaakte mappen samenvoegen en hernoemen?

  1. Hernoem één van de mappen: in de afbeelding in het begin van dit artikel, zijn er 3 mappen (8/21, 22,  en 25) dat zijn foto’s van dezelfde vakantie. Deze foto’s zouden geplaatst kunnen worden in een map met de naam Augustus 2011 Vakantie. Door op éen van de mappen te dubbel klikken, u bent vrij in uw keuze welke map u kunt kiezen voor de eerste, of degene met de meeste foto’s in zich. Dubbelklikken opent de map eigenschappen en kunt u veranderen wat u maar wilt, in dit geval de naam. Verwijder de bestaande naam en het type in wat je wilt.
  2. Verplaats alle andere foto’s in de correcte naam map: Nu we een map genaamd ‘Augustus 2011 Vakantie’ hebben kunnen we de ander foto’s hierin plaatsen door elk van de andere gedateerde mappen te bezoeken, selecteert u alle foto’s in de map en sleep ze naar  ‘ Augustus 2011 Vakantie’ map. Wanneer u dit doet, ziet u een bericht. Klik op ‘Bestanden verplaatsen’ en het is gedaan. Herhaal dit met elke map die u wilt combineren in de ‘Augustus 2011 Vakantie’ map.
  3. Verwijder de lege achtergebleven mappen: Als u alle foto’s van de ene map naar de andere heeft verplaatst met behulp van Picasa, zal de oorspronkelijke map verdwijnen uit de lijst. Dit komt omdat Picasa alleen mappen laat zien die foto’s bevatten. Omdat je hebt de mappen leeg gemaakt hebt verdwijnen ze automatisch ook uit Picasa. Maar, de map bestaat nog steeds op uw computer. Als er andere bestanden naast foto’s in deze map stonden dan klopt dat ook.  In dit scenario is het waarschijnlijker dat de map leeg is en is het een goed idee om deze te verwijderen met Windows Verkenner (of Macintosh Finder).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in