Home Handleidingen Magic Cut Verwijder afbeeldingsachtergrond online

Magic Cut Verwijder afbeeldingsachtergrond online

9791
0

Magic Cut is een hulpmiddel voor het verwijderen van achtergrond (uitsnijden van een object) van een foto. Het is een van de snelste manieren om het te doen en je kunt het gratis online gebruiken.

Magic Cut is een onderdeel van Photopea foto-editor. Ga naar Photopea, druk op Bestand – Openen en open een afbeelding waarmee je wilt werken. Druk vervolgens op Select – Magic Cut.

Gebruikersomgeving
Gebruik Magic Cut door met twee kleuren over de afbeelding te schilderen:

  • Voorgrond (het object) met groen
  • Achtergrond met rood

De werkruimte bestaat uit twee kanten. Je kunt aan de linkerkant schilderen en je ziet het resultaat aan de rechterkant. Bovenaan kunt u de penseelgrootte en de kleur (rood of groen) kiezen, een grijs is een gum.

U kunt naar een specifieke plaats zoomen met een muiswiel of door op Ctrl + Plus (of min) op uw toetsenbord te drukken. U kunt de afbeelding verplaatsen terwijl u de spatiebalk ingedrukt houdt of door de voorbeeldafbeelding te slepen.

Wanneer u Magic Cut start, is uw afbeelding vooraf gemarkeerd met rood en groen, als “initial guess”. Je kunt met die gok blijven werken, of het wissen met een knop Clear en helemaal opnieuw beginnen. Maar zorg ervoor dat er nooit een groene kleur op de achtergrond of een rode kleur in het object is (gebruik de grijze kleur om dergelijke plaatsen te wissen).

Border
Standaard (met Border = 0) markeert Magic Cut elke pixel als een voorgrond of een achtergrond, waardoor er harde randen ontstaan ​​tussen deze gebieden. Met de grenswaarde kunt u de rand tussen voorgrond / achtergrond met een bepaalde snelheid verzachten.

U kunt gaan werken met Border = 0 om het eerste resultaat te bepalen (ook reageert Magic Cut sneller met Border = 0). Verhoog vervolgens geleidelijk de grens totdat u de juiste waarde vindt. Als het object haar of vacht bevat, moet je de rand instellen op 20 of zelfs meer.

Bewaar de afbeelding
Als het resultaat aan de rechterkant er goed uitziet, drukt u bovenaan op OK om het te bevestigen. Nu kunt u uw afbeelding exporteren als PNG: Bestand – Exporteren als – PNG, bevestig met Save.

In plaats van op te slaan als PNG, kunt u een nieuwe achtergrond toevoegen en deze opslaan als JPG. Let hierbij op dat het PNG-formaat transparante gebieden ondersteunt, terwijl JPG dat niet doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in