Home Fotobewerkingsprogramma's Image Renamer foto’s een unieke naam met datum

Image Renamer foto’s een unieke naam met datum

1747
0

Regelmatig lopen we tegen dit probleem op: we hebben foto’s van een feestje in een map gezet. De foto’s zijn gemaakt met meerdere camera’s en/of telefoons. Hoe krijgen we alles netjes in de juiste volgorde? We kunnen allerlei verhandelingen geven over het instellen van Windows Verkenner, maar het kan eenvoudiger: voeg de datum van de afbeelding toe aan de bestandsnaam van foto.

Dit krijg je snel voor elkaar met Image Renamer. Verzamel de foto’s van alle camera’s/smartphones in een aparte map, bijvoorbeeld de kiekjes van een uitje, feestje of verjaardag. Sleep ze vanuit deze map naar het Image Renamer-venster. Klik in het menu Action / Modify files name op Add dates to file name. Je bestanden krijgen nu een nieuwe naam waarin de datum dat de foto werd genomen is verwerkt. Image Renamer heeft meer interessante opties, zoals het toevoegen van een watermerk, datum of bestandsnaam in de foto.

Omdat hierbij je foto wordt aangepast is het raadzaam eerst te experimenteren met kopieën totdat je de werking van de functies goed door hebt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in