Home Foto's online opslaan Hoe zet ik mijn iCloud foto’s over naar Google Foto’s?

Hoe zet ik mijn iCloud foto’s over naar Google Foto’s?

9029
0

Misschien maakt u zich klaar om uw iPhone om te zetten naar een Android-toestel. Misschien moet u ruimte vrijmaken in uw iCloud-opslag. Of misschien wilt u graag een veilige back-up van uw fotobibliotheek in de cloud voordat uw laptop overlijdt.

Wat je reden ook is, en waar je foto’s ook zijn opgeslagen, je kunt deze stappen volgen om je fotobibliotheek te verplaatsen naar Google Foto’s.

Wees echter gewaarschuwd, de overdracht kan uren, dagen of zelfs weken duren, afhankelijk van de grootte van uw bibliotheek en de snelheid van uw internetverbinding. Tot nu toe heeft mijn iPhone 24 uur nodig gehad om 1000 foto’s over te zetten – slechts 10% van mijn bibliotheek.

Stap 1. Download Google-foto’s op uw apparaat

U moet de Google Foto’s app, of de Backup en Sync app, downloaden op elk apparaat waar uw foto’s op staan. iPhone, tablet, laptop, wat dan ook. U gebruikt deze app om uw foto’s te uploaden naar Google.

  • Op mobiele apparaten kunt u Google Foto’s downloaden van de App Store of Google Play Store.
  • Op Mac of pc downloadt u de Backup- en Sync-app van de website van Google.

Als je iCloud Foto’s gebruikt, zijn dezelfde foto’s beschikbaar op al je apparaten. Je hoeft het programma dus maar op één apparaat te downloaden. Het maakt niet uit welk apparaat je gebruikt, maar een computer (bedraad) kan een snellere internetverbinding hebben. Je hoeft de foto’s die in iCloud foto’s staan ook niet eerst van iCloud Foto’s te downloaden.

Stap 2. Schakel Back Up & Sync in en selecteer het opslagformaat van je foto’s

Controleer of alle instellingen juist zijn voordat u op Bevestigen onderaan tikt.

Open Google Foto’s of Backup and Sync nadat u dit geïnstalleerd heeft en geef deze toegang tot uw foto’s. Dit is nodig om de foto’s naar de cloud te kopiëren!

Kies ervoor om Backup & Sync in te schakelen en kies vervolgens of u wilt uploaden in hoge kwaliteit of in originele kwaliteit. Vergeet niet dat u een onbeperkte hoge kwaliteit krijgt, maar slechts 15 GB aan originele kwaliteitsfoto’s en -video’s gratis.

Ik raad niet aan om de optie om mobiele data te gebruiken aan te zetten als er geen Wi-Fi is, tenzij je een echt onbeperkt datacontract hebt. Mijn eigen fotobibliotheek is 600GB, en alleen de gedachte van wat mijn provider in rekening brengt voor dat dataverbruik doet mij al rillen!

Zorg er ten slotte voor dat u zich aanmeldt bij de juiste Google-account en druk op Bevestigen om te beginnen met het uploaden van uw foto’s.

Stap 3. Wacht tot Google Foto’s klaar is met het maken van een back-up van al je foto’s.

En nu hebben we wat geduld nodig. Houd Google Foto’s open op je Apple apparaat, of het stopt met het maken van back-ups van je foto’s.

Afhankelijk van het aantal foto’s dat je hebt, kan het tussen een paar uur en een paar weken duren voordat Google Foto’s een back-up van alles heeft gemaakt. Ter referentie: het kostte me ongeveer 24 uur om 1000 foto’s te maken, maar ik heb begrepen dat dit behoorlijk kan variëren.

Controleer de voortgang van uw back-up vanuit de Google Foto’s-app door deze vanuit het midden van het scherm naar beneden te slepen. Klik in het programma Backup en Sync op de Mac of pc op het pictogram in de menubalk om de voortgang te bekijken.

Sommige mensen beweren dat je je foto’s van iCloud Foto’s moet downloaden voordat je ze kunt uploaden naar Google Foto’s.

Dit is niet waar, wat goed nieuws is voor degenen onder ons die meer foto’s hebben dan ruimte op de harde schijf, maar het kan een factor zijn in het vertragen van de overdracht.

Stap 4. Controleer of al uw foto’s zijn overgezet naar Google Foto’s.

Als de back-up is voltooid, moet u ervoor zorgen dat er geen foto’s zijn gemist.

Blader door uw Google Foto’s-collectie vanuit de app of door naar Foto’s Google te gaan en u aan te melden bij uw account. Kijk naar de eerste en laatste foto’s om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen met wat u verwachtte of zoek naar enkele van uw favorieten.

Je kunt zien hoeveel foto’s er in iCloud Foto’s stonden door naar de onderkant van de Foto’s-app te scrollen. Noteer dit aantal en vergelijk het met wat Google zegt dat je in je Google Dashboard hebt staan. Hopelijk zijn ze hetzelfde!

Als er foto’s ontbreken in Google Foto’s, zoek dan uit op welk apparaat ze zijn opgeslagen en zorg ervoor dat Google Foto’s vanaf daar een back-up heeft gemaakt.

Stap 5. Download een lokale back-up van uw iCloud-foto’s (optioneel)

Als je ervoor kiest om een back-up te maken van foto’s en video’s van hoge kwaliteit op Google Foto’s, is dit je laatste kans om een kopie van de originelen van iCloud te downloaden. Als je dat wilt doen, zorg er dan voor dat je voldoende opslagruimte hebt om ze allemaal eerst op je computer op te slaan.

Ga naar de website van iCloud en selecteer je foto’s in brokken van 1000 en klik vervolgens op de downloadknop. Afhankelijk van de grootte van je iCloud Fotobibliotheek kan deze download even duren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in