Home Apple Hipstamatic Oggl

Hipstamatic Oggl

1457
0

Oggl is de eerste fotografie-app die zich, naast functionaliteit, ook heel erg op haar gebruikers richt. Zo wil Oggl geen sociaal netwerk zijn waarop je de foto’s van je lunch en je kat publiceert, maar een ontmoetingsplek voor creatieve mensen mensen met een passie voor fotografie.

Deze filosofie straalt er bij Oggl van alle kanten vanaf, want vanuit de kern is de app krachtig en uitgebreid uitgewerkt. Dit begint al bij de gigantische verzameling virtuele lenzen en filters die je kan gebruiken voor de foto’s die je maakt. Opvallend hierbij is dat je van alle foto’s die je maakt achteraf nog effecten kan toevoegen of verwijderen. Hiermee kan je je tijdens het maken van de foto volledig richten op waar het om draait, de foto. De bewerking is een zorg voor later.

 De standaard versie van Oggl komt met een grote verzameling virtuele lenzen en filters, maar deze verzameling kan tegen betaling worden uitgebreid. Dit werkt niet met eenmalige betalingen, maar door een Oggl abonnement af te sluiten. Dit abonnement is relatief duur met een prijs van € 8,99 per jaar of € 2,69 per drie maanden, maar Oggl belooft je hiervoor wel maandelijks te voorzien van nieuwe content. Daarnaast krijg je direct toegang tot bestaande premium content. Wie een echte passie heeft voor fotografie zal dus behoorlijk wat plezier uit dit abonnement kunnen halen.

 

De foto’s die je maakt met Oggl kan je delen via onder andere Instagram, Flickr, Facebook en Twitter. Daarnaast biedt Oggl ook de mogelijkheid om foto’s te uploaden naar de Oggl community. Hierbij zullen alle gebruikers van de app jouw foto’s kunnen zien. Wat direct opvalt wanneer je foto’s van andere gebruikers bekijkt is dat de kwaliteit van deze foto’s over het algemeen erg hoog is. Het lijkt er dus op dat de filosofie van Oggl lijkt te werken. Hiermee maakt de app het bekijken van foto’s misschien wel net zo leuk als het maken ervan.

Kortom
Oggl van Hipstamatic is een app die zich richt op creatieve fotografen die een passie hebben voor wat ze doen. Dit is duidelijk te zien in bijvoorbeeld de vele virtuele lenzen en filters die de app biedt. Daarnaast is het mogelijk om de meest prachtige creaties van andere gepassioneerde fotografen te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in