Home Online fotobewerking Gratis online Foto mooier maken met Picmonkey

Gratis online Foto mooier maken met Picmonkey

3335
0

Picmonkey is een fantastische tool om je foto’s in de browser te bewerken. Nadat je je foto’s hebt geüpload, kun je niet enkel basisbewerkingen uitvoeren, maar ook portretten verfraaien, filters en effecten gebruiken, collages maken en tekst, stempels of kaders toevoegen. De grootste troeven? Je kunt je foto in originele resolutie bewerken en Picmonkey plaatst geen watermerk op het eindresultaat.

Foto uploaden naar Picmonkey

Open je browser en surf naar Picmonkey. Houd je muiscursor helemaal bovenaan op Edit. Er schuift een menu uit waarin je kunt kiezen welke bron je wilt gebruiken om een foto te uploaden. Je hebt de keuze uit van de computer, Dropbox, Facebook, of Flickr. Kies een foto op je harde schijf of koppel één van de diensten om toegang te krijgen tot je foto’s. Wanneer je voor het eerste een foto uploadt, krijg je ook nog de vraag in welk formaat je deze wilt bewerken. Je hebt de keuze uit Jack (snel bewerken, foto wordt verkleind tot 3 megapixel), Bubbles (aanbevolen instelling, grote foto’s worden verkleind tot 7 megapixel) of King Kong(iets trager, maximaal 16 megapixel-foto’s). Maak je keuze en bevestig deze met Save.

Basisbewerkingen

Picmonkey-gratis-online-fotobwerken-2Plaatje gekozen? via Auto adjust kun je automatisch verbeteringen toepassen. Wil je liever zelf bewerken? Via Crop kun je bijsnijden en met Rotate kun je de foto één of meer graden draaien. Er zijn hier ook knoppen om je foto in één keer 90 graden te draaien. Ook interessant is Exposure. Met deze functie kun je onder andere de helderheid, hooglichten en het contrast onder handen nemen. Color maakt het mogelijk om de verzadiging en kleur temperatuur aan te passen en via Sharpen kun je de foto verscherpen. Experimenteer met de mogelijkheden en gebruik de Apply knop om je bewerking toe te passen.

 

Toeters en bellenPicmonkey-gratis-online-fotobwerken-1

Naast de basisbewerkingen kun je je foto ook opsmukken met allerlei toeters en bellen. Uiterst links in beeld zie allerlei kleine icoontjes. De knop met de toverstaf geeft je toegang tot allerlei effecten, de knop met de letters maakt het mogelijk tekst in allerlei leuke lettertypes aan je foto toe te voegen. En als je op de vlinder klikt, kun je allerlei stickers op je plaatje plakken. Daarnaast zijn er ook kaders en structuren en thema’s. Let wel, de effectjes met een kroontje zijn enkel geschikt voor een betaald account. Gebruik de Save-knop centraal bovenaan om je werk op te slaan.

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in