Home Mosaizer Pro Gratis mozaiek foto maken

Gratis mozaiek foto maken

3355
0

U hebt vast al eens een mozaiek foto gezien; foto’s die zijn samengesteld uit talloze andere (sterk verkleinde) foto’s. Met de gratis tool Mosaizer Pro kost het u weinig moeite om zelf een fraaie gratis mozaiek foto te creëren.

  • U vindt Mosaizer Pro op www.mosaizer.com. Bekijk ook even de voorbeelden op de site en laat u door de mogelijkheden overtuigen. In de download rubriek vindt u, naast Mosaizer zelf, nog een reeks thematische foto bibliotheken, die u voor uw mozaiek foto kunt gebruiken. De installatie vergt slechts enkele muisklikken, waarna u het programma kunt starten.
  • Allereerst verwijst u Mosaizer naar de gewenste fotobibliotheek. Open het menu Bieb en klik op Open: u merkt dat er al één standaardbiblotheek geladen is. Klik op Nieuw als u een andere bibliotheek wilt gebruiken. Het volstaat om naar een fotomap te navigeren en de gewenste verkleiningsfactor en verhouding aan te geven. Druk op Analyseer folder en bevestig met Maak de bieb. Verzin een geschikte naam en rond af met Bewaar. U vindt de nieuwe bibliotheek nu eveneens terug bij de Bieb.
  • Via Bestand, Open haalt u vervolgens de foto op die u in een mozaiek foto omzetten wilt. Die verschijnt in het voorbeeldvenster. Zorg dat het tabblad Voorbewerking is geopend en pas via de schuifknoppen zo nodig nog de helderheid,  et contrast en/of de verzadiging van de foto aan. Vouw in het linker paneel de rubriek “Stap 2: bepaal de grootte van de mozaiek foto “uit en stel via de schuifknop de gewenste grootte van de miniaturen in en leg tevens vast hoeveel miniaturen u in horizontale richting wilt.
  • Vouw ook “Stap 3: kleuren bijstellen “uit en bepaal in welke mat de originele foto en de minaturen wilt mengen en hoeveel u elke foto wilt bijkleuren. Druk op de Start knop als u daarmee klaar ben. Even later verschijnt de mozaiek foto op het tabblad Mozaiek resultaat. Op het tabblad Nabewerking kunt het inkleurings- en mengeffect nog altijd bijsturen met behulp van schuifknoppen. Druk op Pas toe als u de optimale verhouding het. Het resultaalt kunt u nu opslaan (als jpg of bmp) en afdrukken.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in