Home Picasa Picasa

Picasa

2126
0

Picasa is gratis software die u kunt downloaden op  Picasa.Google.com. Het is beschikbaar voor Windows, Macintosh en Linux. De voorbeelden op dit blog zijn afkomstig uit de Windows-versie.

Download Picasa voor Windows op www.picasa.google.com
Met deze software is het mogelijk  om uw digitale foto’s snel en makkelijk  te beheren. Eén van de grote voordelen van Picasa is dat het in tegenstelling tot vele andere pakketten geheel gratis is wat natuurlijk een fijne bijkomstigheid is.

Het maakt niet uit welke software je gebruikt,  bij het beheren van uw foto’s moet u:

 • Foto’s overbrengen van camera naar computer
 • Verwijderen van de slechte foto’s en een andere naam of bijschrift geven aan de foto’s welke u wilt behouden.
 • Het organiseren van de foto’s met mappen, albums, labels, gezichten en plaatsen.
 • Zoeken en bekijken van foto’s op uw computer.
 • Foto’s bewerken; laat foto’s er beter uitzien met een gemakkelijke enkele klik  functies.
 • Pas het formaat van de foto’s aan en bereid ze voor om te kunnen gebruiken in andere programma’s.
 • Delen via Afdrukken, E-mail en Websites.
 • Maak een back up van uw foto’s.

Picasa biedt u een eenvoudige manier om foto’s op uw computer te bekijken, te bewerken en te ordenen.

 • Picasa slaat de foto’s niet op uw computer op.
  Als u Picasa opent, worden de mappen op uw computer doorzocht en worden de gevonden foto’s weergegeven. Er wordt alleen gezocht naar de bestandstypen die u wilt weergeven en in de mappen die u wilt laten doorzoeken.
 • Uw originele foto’s blijven altijd behouden.
  Als u bewerkingsfuncties gebruikt in Picasa, worden uw oorspronkelijke bestanden niet gewijzigd. Uw fotobewerkingen kunnen alleen in Picasa worden bekeken totdat u besluit uw wijzigingen op te slaan. Ook dan wordt in Picasa een nieuwe versie van de foto gemaakt met toegepaste bewerkingen. Het oorspronkelijke bestand wordt niet gewijzigd.

Foto’s toevoegen

Gebruik Picasa om foto’s te bekijken die al op uw computer staan of om foto’s te importeren vanaf uw camera.

Foto’s toevoegen die al op uw computer staan
Nadat u Picasa heeft gedownload en geïnstalleerd, heeft u volledige controle over de foto’s die in Picasa worden weergegeven. Picasa toont u de foto’s en video’s van de bestandstypen die u heeft opgegeven in de mappen die u wilt laten doorzoeken.

Nieuwe foto’s importeren
Uiteraard bevinden niet al uw foto’s zich op uw computer. U kunt foto’s van allerlei bronnen in Picasa importeren, zoals camera’s, cd’s, geheugenkaarten, scanners, webcams en meer. Foto’s die u importeert, worden opgeslagen op uw computer en automatisch weergegeven in Picasa.

Foto’s ordenen

De mappenlijst aan de linkerkant is het centrale punt van waaruit Picasa wordt geordend. Als u door deze lijst bladert, kunt u alle foto’s openen die in Picasa worden weergegeven. Aan de hand van de onderstaande drie verzamelingen ziet u hoe Picasa is geordend:
 • Mappen
  Mappen in Picasa vertegenwoordigen de mappen op uw computer. U beheert de mappen die door Picasa worden gescand en weergegeven. Wanneer u wijzigingen aanbrengt in mappen in Picasa, worden deze doorgevoerd in de corresponderende mappen op de vaste schijf van uw computer. Als u bijvoorbeeld een foto verwijdert uit een map in Picasa, wordt die foto ook verwijderd van de computer.
 • Albums
  In tegenstelling tot mappen bestaan albums alleen in Picasa zelf. Met albums maakt u virtuele groepen van foto’s die afkomstig zijn uit verschillende mappen op uw computer. In albums worden deze foto’s weergegeven zonder dat ze daadwerkelijk zijn verplaatst; een album is een soort afspeellijst voor foto’s. Als u foto’s uit een album verwijdert of ze verplaatst, blijven de oorspronkelijke bestanden behouden in hun oorspronkelijke mappen op uw computer.
 • Personen
  U kunt deze verzameling gebruiken om uw foto’s te ordenen op basis van wat meestal het belangrijkste is: de mensen die erop staan. Picasa maakt gebruik van gezichtsherkenningstechnologie om uw volledige fotoverzameling te doorzoeken op gelijke gezichten en die te groeperen. Door het toevoegen van naamlabels aan deze groepen van gezichten worden nieuwe personenalbums gemaakt. Voor deze personenalbums geldt hetzelfde als voor de bovenstaande albums: als u gezichten verplaatst of verwijdert, blijven de oorspronkelijke bestanden op hun plek.

Uw foto’s delen

Als u uw foto’s deelt, krijgen ze meer betekenis. Hier volgen twee manieren om uw foto’s snel te delen:

Foto’s delen in webalbums
Gebruik de knop Delen in Picasa om met enkele muisklikken uw foto’s te uploaden en te delen op Picasa Webalbums. Als u zich bij Google+ heeft geregistreerd, kunt u via Picasa direct delen met personen en kringen in Google+.

Foto’s e-mailen
Nadat u PicaKlik op de knop ‘E-mail in Picasa om snel alle geselecteerde foto’s te verzenden aan vrienden en familieleden via een e-mailprovider naar keuze. Met e-mail kunt u maar een klein aantal foto’s opslaan, dus upload ze naar Picasa Webalbums om te profiteren van de gratis online opslagruimte.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in