Home Foto naar PC Foto’s van telefoon of tablet naar pc met Dropbox

Foto’s van telefoon of tablet naar pc met Dropbox

2258
0

Wie met een Android telefoon of tablet foto’s maakt, krijgt die niet meteen op allerlei andere apparaten te zien, iets wat wel mogelijk is met bijvoorbeeld de iPhone en de iPad van Apple. Toch bestaat er wel degelijk een app Dropbox waarmee u uw zojuist gemaakte foto’s draadloos en geheel automatisch op een willekeurig ander apparaat kunt bekijken.

Automatisch uploaden

Apple gebruikers kunnen de foto’s die ze maken, eenvoudig op elke ander Apple apparaat bekijken. Ze hoeven daarvoor per apparaat slechts eenmalig een instelling te activeren. Dankzij de internetdienst iCloud worden de foto’s automatisch uitgewisseld zodra er een wifi verbinding is. Wie echter een smartphone of tablet met Android heeft, kan (nog) niet van zo’n cloud dienst van Google gebruikmaken. Daar is Dropbox handig op ingesprongen. Met de gratis Dropbox app kunnen allerlei soorten bestanden eenvoudig via internet uitgewisseld worden. Voor Android apparaten hebben de makers van Dropbox een automatische uploadfunctie aan de app toegevoegd. Hierdoor kunt u uw foto’s draadloos op ieder ander apparaat bekijken. Download de gratis App in Google Play. De eerste keer dat u de app opstart, meldt u zich aan met uw gebruikersgegevens. We gaan ervan uit dat u al een account hebt bij deze dienst. Zo niet dan is dat via de website van Dropbox snel te regelen.

Camera upload aanzetten

Bij Dropbox krijgt u twee gigabyte aan gratis opslagruimte. Dat is doorgaans ruim voldoende om regelmatig een nieuwe foto’s uit te wisselen. Om de automatische upload voor foto’s te activeren, gaat u in de app naar instellingen (Settings). Afhankelijk van de versie van het Android besturingssysteem en de levrancier van uw telefoon werkt dat met een viruele of een fysieke knop. Tik bij de instellingen onder het kopje Camera Upload op Turn on Camera Upload. U hebt nu de keuze om de foto’s alleen naar Dropbox te versturen als u van een wifi netwerk gebruikmaakt of eventueel ook als u via het telefoonnetwerk verbonden bent. Het is meestal verstandiger om voor Wi-Fi Only te kiezen, omdat uw databundel anders behoorlijk snel zal opraken als u een beetje regelmatig fotografeert. Dropbox kan ook de foto’s (en filmpjes) die al op dit apparaat aanwezig zijn naar uw online opslagruimte verzenden. Wilt u dit, laat dan het vinkje bij Upload existing photos en video staan. Druk tot slot op Turn on.

Elk apparaat

Nadat u de app heeft ingesteld, kunt u op uw gemak foto’s maken. Even later verschijnen ze in uw Dropbox. Hebt u Dropbox ook op bijvoorbeeld uw pc pc geïnstalleerd (via  www.dropbox.com is het mogelijk om Mac en Linux versie’s te downloaden) dan zijn de foto’s eenvoudig terug te vinden door met behulp van windows verkenner in de Dropbox map Camera Uploads te kijken. Overzetten naar de PC is dan nog slechts een kwestie van slepen naar een lokale map. Omdat uw opslagruimte bij Dropbox vanaf echt elk modern platform te benaderen is, kunt u nu altijd bij uw foto’s. Is het niet met een app of gewoon programma, dan wel via de browser. Als u welleens schermprints met uw smartphone of tablet maakt, dan zult u merken dat deze afbeeldingen nu ook automatisch in uw opslagruimte bij Dropbox terecht komen. Mocht u de automatische upload functie willen uitschakelen, dan kan dat weer via Settings in de Dropbox app, met een tikje op Turn off Camera Upload onder het kopje Camera Upload.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in