Home Windows Photo Gallery Foto’s bewerken met Photo Gallery

Foto’s bewerken met Photo Gallery

3186
0

Photogallery biedt u de mogelijkheid een aantal eenvoudige bewerkingen op foto’s uit te voeren. Zo kunt u bijvoorbeeld foto’s draaien en bijsnijden. Daarnaast kunt u ook de belichting van foto’s aanpassen en kunt u rode ogen corrigeren. U kunt uw foto’s ook automatisch door Photo Gallery laten verbeteren.

Foto’s draaien met Photo Gallery

Photo Gallery foto draaienHet zal regelmatig voorkomen dat foto’s die u met uw digitale camera heeft gemaakt, niet in de juiste stand worden weergegeven. Dit probleem is eenvoudig te verhelpen. Open een foto’s welke niet gedraaid dient te worden door er dubbel op te klikken. Om de foto te draaien klikt u onder in het Photo Gallery foto opslaan of herstellenscherm op de driehoekje met een pijltje erboven. Hiermee is het mogelijk om de foto een kwartslag te draaien. Wanneer de foto gedraaid is en deze is naar uw zin klikt u rechtsboven in het beeld op de knop met het rode kruis Bestand sluiten. De bewerking wordt automatisch opgeslagen. De originele foto wordt automatisch bewaard, dus u kunt de laatst uitgevoerde bewerking weer ongedaan maken door op de knop Origineel herstellen te klikken.

Foto’s bijsnijden

Photo Gallery foto bijsnijdenEén van de voordelen vna digitaal fotograferen, is dat u later de foto kunt bijsnijden. Wanneer u op de knop Bijsnijden klikt boven in het scherm doet Photo Gallery een voorstel van een uitsnede. U kunt dit kader verplaatsen over de foto door het met de muis over de afbeelding te slepen. Ook is het mogelijk de grootte van het kader aan te passen. Rond het kader staan vierkantjes, wanneer u hier op gaat staan veranderd de muisaanwijzer en is het mogelijk om het kader te veranderen. Wanneer de het kader naar tevredenheid staat kan u door middel van de knop Bijsnijden het geselecteerde gebied uitsnijden. Photo Gallery laat dan de uitgesneden foto zien en door op Bestand sluiten te klikken kan u deze opslaan. U kunt de foto ook bijsnijden in een vaste verhouding, bijvoorbeeld 10 x 15 of dezelfde verhouding als het origineel. Door op het pijltje onder Bijsnijden te klikken kunt via Verhouding de diverse mogelijkheden selecteren.

Rode ogen corrigeren

Photo Gallery foto rode ogen verwijderenEén van de meest voorkomende foutjes op foto’s zijn de rode ogen die ontstaan door het flitsen. Photo Gallery beschikt over een hulpmiddel waarmee u de rode ogen kunt corrigeren. Open een foto waarop rode ogen zichtbaar zijn. Klik vervolgens op Rode ogen en sleep een rechthoek om het oog.  Herhaal dit eventueel voor het andere oog en klik op Bestand sluiten om de bewerking op te slaan. Tijdens  het bewerken van rode ogen kan het handig zijn om een foto in te zoomen. Dit kan door met de muis op de schuifregelaar rechts onderin het scherm te klikken en deze  naar rechts te bewegen. Wilt u de foto nog verschuiven houd dan de ALT toets ingedrukt en de aanwijzer zal in een hand veranderen en u kunt de foto verschuiven.

Foto’s automatisch corrigeren

Photo Gallery foto automatisch aanpassenPhoto Gallery beschikt over een handige functie waarmee u sommige foto’s snell kunt verbeteren. Dit is de functie Automatisch aanpassen. Wanneer een foto bijvoorbeeld wazig en wat te donker is dan kan door middel van de knop  Automatisch aanpassen de kleur en de belichting sterk verbeteren.

Retoucheren

Photo Gallery foto retoucherenPhoto Gallery bevat ook nog de mogelijkheid om vlekjes te verwijderen. Dit heet in Photo Gallery Retoucheren. Wanneer u deze knop bedient is het mogelijk een rechthoek om de te verwijderen vlek te plaatsen waarna het vlekje zal worden weggewerkt.

Belichting aanpassen

Donkere foto’s kunt u door Photo Gallery lichter laten maken door op de knop Belichting te klikken de belichting wordt dan automatisch aangepast. In plaats van de automatische aanpassing van de belichting kunt u ook zelf een aanpassing voor de belichting kiezen door op de pijl onder Belichting te kiezen. Vervolgens is het mogelijk om zelf een aanpassing van de belichting te selecteren.

Instellingen Automatisch aanpassen veranderen

Standaard wordt de kleur en de belichting van de foto aangepast en wordt de foto, indien nodig, rechtgezet. U kunt deze instellingen wijzigen door op Automatisch aanpassen te klikken en vervolgens op Instellingen. Hier kunt u aangeven welke verbetering met Automatisch aanpassen moeten worden uitgevoerd. Daarnaast kunt u de kwaliteit van de foto bepalen. Meer kwaliteit betekent een groter bestand.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in