Home Apple Foto van iPhone opslaan op computer

Foto van iPhone opslaan op computer

6177
0

Er zijn verschillende manieren om foto’s van een iPhone naar uw computer over te brengen. Als je foto’s opslaat in iCloud, kun je inloggen op de website www.icloud.com op je computer en de Foto’s-app openen. Blader door je foto’s en selecteer de foto’s die je wilt downloaden, klik vervolgens op het cloudicoontje om ze als zip-bestand te downloaden.

Een andere manier om foto’s over te brengen is door de OneDrive app op je iPhone te installeren. Open de app, tik op de plus-knop bovenaan en selecteer de foto’s die u wilt uploaden naar OneDrive. Windows 10 heeft OneDrive ingebouwd, dus geüploade foto’s verschijnen automatisch op de harde schijf van uw PC in de OneDrive map.

U kunt andere online diensten gebruiken, zoals Google Drive en Dropbox, als u dat wilt. Al deze online opslagdiensten hebben opties die u kunt instellen voor het automatisch uploaden van foto’s die uw mobiele apparaat, online dienst en PC synchroniseren terwijl u uw foto’s maakt.

De iPhone slaat foto’s op als HEIF-bestanden (High Efficiency Image Format), hoewel de bestandsextensie eigenlijk ‘.heic’ is. U kunt ook Live foto’s nemen op de iPhone ze zien eruit als een zeer korte video met ongeveer een seconde van de beweging voor de foto. Foto’s die worden gedownload van de iCloud website op een PC worden automatisch geconverteerd naar JPEG-afbeeldingen (statische foto’s) en MOV-filmbestanden (Live Photos), dus er zijn geen problemen met het bestandsformaat.

Foto’s die niet met een online dienst worden overgedragen, blijven in hun oorspronkelijke bestandsformaat. Als u een foto niet kunt openen, zoekt u in de Microsoft Store-app in Windows 10 naar HEIF en installeert u de gratis extensie. Omdat livefoto’s die op de iPhone zijn gemaakt, gezien worden als video heeft u hier een andere extensie voor nodig, de Windows HEVC-extensie, deze kost €0,99.

GIMP (www.gimp.org) is een gratis foto bewerker waarmee u HEIC-foto’s kunt bewerken, en een beeldconversietool zoals IrfanView (www.irfanview .com) converteert HEIC naar andere bestandsindelingen, zoals JPEG.

Als u liever heeft dat uw foto’s als JPEG-bestanden worden opgeslagen zodra ze zijn gemaakt, opent u Instellingen in uw iPhone en gaat u naar Camera, Structuren en selecteert u vervolgens Meest compatibel. In de camera-app is er een knop waarmee u Live Photo kunt uitschakelen als u niet wilt dat het videogedeelte van de foto wordt opgeslagen.

iPhone foto’s opslaan in jpeg of HEIC formaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in