Home Foto's online opslaan Facebook foto’s naar Google foto’s versturen

Facebook foto’s naar Google foto’s versturen

1506
0

Facebook heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee foto’s en video’s eenvoudig naar Google Foto’s kunnen worden verstuurd – zonder dat het tot nu toe benodigde down- en weer uploaden daar nog tussen zit.

Dit is het eerste resultaat van het zogeheten Data Transfer Project, dat Google, Apple, Microsoft en Twitter gemeenschappelijk opgestart hebben. Het doel daarvan is om opensource-applicaties te maken waarmee gebruikers data snel en veilig van de ene naar de andere dienst kunnen overzetten. Dat moet het bijvoorbeeld mogelijk maken om een nieuwe dienst makkelijk even uit te proberen.
Het overzetten moet,overal waar dat maar mogelijk is, bestaande API’s en authenticatiemechanismen gebruiken. Het Data Transfer Project staat open voor bijdragen van derden, bijvoorbeeld voor het koppelen van andere diensten.

De optie om een kopie van foto’s en video’s over te zetten, is te vinden in de instellingen van je Facebook-account.

Voordat gebruikers van de mogelijkheid gebruik kunnen maken, moeten zij ter verificatie nogmaals hun wachtwoord invoeren.

Vooralsnog is alleen Google Foto’s te selecteren als bestemming voor Facebook-foto’s en -video’s.

Facebook werkt voor de tool wel samen met onder meer Apple en Microsoft, maar het is onduidelijk of het binnenkort mogelijk wordt om beelden naar diensten van die bedrijven te exporteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in