Home Foto naar PC Een screenshot maken van je smartphone

Een screenshot maken van je smartphone

956
0

 

Met enige regelmaat kom je iets tegen op je smartphone waar je dan een screenshot van wilt maken. Het is dan handig om te weten hoe je met jouw toestel schermafdrukken kunt maken. Maar hoe maak je een screenshot?

Er zijn grote verschillen in het maken van screenshots. Afhankelijk van de fabrikant van je smartphone ben je aan bepaalde toetsencombinaties gerbonden. Zorg ervoor dat je genoeg opslagcapaciteit op je toestel hebt, zodat de screenshots bewaard kunnen worden. Over het algemeen nemen ze een paar megabyte in beslag, al kan dit afwijken als je een scherm hebt met een erg hoge resolutie. Voor alle toestellen geldt dat je de knoppencombinaties pas moet indrukken als je scherm datgene weergeeft waar je een beeldschermfoto van wilt maken.

iPhone

 Met de iPhone houd je de homeknop – de ronde knop onderaan – ingedrukt terwijl je tegelijkertijd de aan/uit-knop indrukt. Deze vind je aan de bovenkant van je smartphone. Je ziet een lichte knippering en hoort een kort geluid, waarna de screenshot bij je bestanden wordt opgeslagen. Via een fotoprogramma kun je deze openen of je kunt ze overzetten naar je computer via een verbindingskabel.

Android-phone

Bij Android-smartphones zijn de instructies wat ingewikkelder, omdat verschillende fabrikanten voor andere combinaties kiezen. Als je weet hoe het met jouw smartphone moet, dan valt de uitvoering behoorlijk mee. Zoek dus de naam van de fabrikant in de uitleg op om te zien hoe je met jouw smartphone screenshots kunt maken.

Samsung en LG-smartphones maken gebruik van de homeknop. Houdt deze samen met de aan/uit-knop ingedrukt voor een paar seconden en je hebt een schermafbeelding gemaakt. Voor de LG G Flex werkt dit iets anders, hierbij houd je de aan/uit-knop aan de achterzijde ingedrukt en druk je tegelijkertijd het pijltje ingedrukt dat naar boven wijst. Deze vind je ook aan de achterkant, onder de aan/uit-knop

Bij de LG G Flex maak je foto’s met knoppen op de achterzijde.

Voor toestellen van HTC en Google druk je de volumeverminderingknop samen met de aan/uit-knop in. Dit doe je een paar seconden en als je loslaat is de screenshot gemaakt. De foto’s zijn net als bij andere toestellen in je galerij te openen. Met een Android-smartphone van Sony houd je de aan/uit-knop ingedrukt en selecteer je de optie screenshot maken. Mochten er onbeholpen toch wat problemen ontstaan, dan kun je altijd uit de voeten met speciale apps uit de Play Store die gemaakt zijn om schermafbeeldingen te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in