Home Handleidingen De werkruimte van Photopea gratis foto bewerking

De werkruimte van Photopea gratis foto bewerking

1885
0

Standaard spreekt Photopea je toe in het Engels, maar dat heb je snel aangepast: open het menu More en kies Language, Nederlands. In ditzelfde menu, bij Thema, kun je ook een andere kleur geven aan de standaard donkergrijze programma-interface.

De werkruimte van Photopea lijkt erg op andere beeldeditors. Het bestaat uit de werkbalk aan de linkerkant, de zijbalk aan de rechterkant, het werkgebied in het midden en het menu bovenaan bovenaan.

Werkbalk
De werkbalk bevat alle beschikbare tools. U kunt van tool wisselen door op hun pictogrammen in de werkbalk te klikken. Er kan slechts één tool tegelijk actief zijn. Pictogrammen met een kleine pijl in de hoek (bijv. Lasso-tool) bevatten de hele groep gerelateerde tools. Klik erop om het menu te zien en kies vervolgens een specifieke tool uit dat menu.

Houd uw muis even op het gereedschapspictogram om de naam van dat gereedschap te zien. Aan sommige gereedschappen zijn hoofdletters bevestigd (bijv. B voor penseel). U kunt ook van gereedschap wisselen door op de overeenkomstige toetsen op uw toetsenbord te drukken.

Onderaan de werkbalk word de voorgrond- en de achtergrondkleur weergegeveb. Het is een eenvoudig palet van twee kleuren die door sommige tools worden gebruikt. Je kunt ze verwisselen met de X-knop, of resetten naar de standaardwaarden (zwart-wit) met een D-knop.

Zijbalk
De zijbalk bestaat uit twee verticale kolommen. Elke kolom kan worden gevouwen en uitgevouwen door op de dikke lijn bovenaan de kolom te klikken.

Deze kolommen bevatten panelen (Lagen, Geschiedenis, Alinea …) die u mogelijk nodig heeft tijdens uw werk. Wanneer de kolom is uitgevouwen, kunt u meerdere panelen zien die zich binnenin bevinden. Wanneer de kolom is gevouwen, kunt u een specifiek paneel tonen en verbergen door op de overeenkomstige knop in de kolom te klikken.

Als je niet weet waar een specifiek paneel zich bevindt, druk dan op Venster – naam van dat paneel.

Hoofdgebied
Met Photopea kunt u meerdere documenten (bijvoorbeeld JPG-afbeeldingen) tegelijkertijd openen. De lijst met geopende documenten wordt weergegeven in de balk bovenaan het hoofdgebied.

Hier kunt u tussen documenten wisselen en degene kiezen waarmee u wilt werken. U kunt documenten ook sluiten door op het kruisje naast de documentnaam te drukken. Onder die balk, in het midden van de werkruimte, staat de daadwerkelijke inhoud van uw document. Het is het actieve gebied, waar u kunt tekenen, objecten kunt verplaatsen enz.

Topmenu
Het bovenste menu bestaat uit twee delen, het eerste deel (Bestand, Bewerken, Afbeelding …) is het hoofdmenu van Photopea. Het is altijd hetzelfde.

Het tweede deel (onder het hoofdmenu) bevat parameters van de huidige tool. Het heeft voor elke tool een andere inhoud. Voor het gereedschap Penseel bevat het bijvoorbeeld de dekking van het penseel, terwijl het voor het gereedschap Tekst de grootte van tekens bevat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in