Home Picasa De Picasa Bibliotheek

De Picasa Bibliotheek

2140
0

Terwijl Picasa uw hele computer doorzoekt op foto’s, wordt alle gevonden informatie opgeslagen en getoond in de Picasa bibliotheek. Het is van belang om te weten dat Picasa de foto’s  niet verplaatst, ze blijven in de map  waarin ze eerder zijn opgeslagen.

Mappen
Foto’s maar ook tal van andere bestanden op uw computer, bevinden zich in de mappen. In het linkergedeelte van het Picasa venster worden alle mappen getoond waarin Picasa afbeeldingen heeft gevonden. In de vorige afbeelding is te zien dat er 95 mappen zijn gevonden.

  • Gebruik de schuifbalk, rechts van de mappen, om een indruk te krijgen van de mappen met afbeeldingen. Bevindt de muisaanwijzer zich in het gedeelte met de mappen, dan kunt u ook met het scrollwieltje door de mappen bladeren.
  • De mappen zijn in chronologische volgorde geplaatst. Het meest recente jaartal en de mappen met de foto’s van dat jaar bevinden zich bovenaan.
  • Klik in het linkergedeelte op een map. Rechts verschijnen de minaturen van de eerste foto’s uit deze map. Boven de foto’s ziet u nogmaals de naam van de map en de datum waarop de afbeelding is aangemaakt.
  • Gebruik de schuifbalk rechts van de miniaturen of gebruik het scrollwieltje om ook de overige afbeeldingen uit de map te bekijken.

Miniaturen
De foto’s uit de geselecteerde map worden in miniatuurformaat getoond. Zo ziet u snel om welke foto’s het gaat. De volgende stappen laten zien dat u met miniaturen nog meer kunt doen dan zo op het eerste  oog lijkt.

De schuifregelaar

  • Sleep de schuifregelaar rechts onder de miniaturen met ingedrukte linkermuisknop helemaal naar rechts. De miniatuurweergaven worden groter.
  • Sleep de schuifregelaar  naar links de de miniatuurweergaven worden weer kleiner.

Details vergroten
Links van de schuifregelaar bevindt zich een knop. Daarmee verandert u de muisaanwijzer in een vergrootglas. Zo kunt u details in een foto vergroten.

  • Klik op deze knop en houd de linkermuisknop ingedrukt.
  • Sleep nu over de foto’s en bekijk de gewenste details.
  • Laat de muisknop los. Het vergroot glas verdwijnt.

Foto’s met gezichten selecteren
Als Picasa in een geselecteerde map foto’s vindt waarop een gezicht is te zien, dan verschijnt boven de miniaturen de knop Foto’s met gezichten selecteren. De knop is te herkennen aan de  afbeelding van een hoofd. Deze functie werkt niet vlekkeloos, picasa zal niet alle gezichten herkennnen maar met de betreffende knop zullen er toch enkele gezichten geselecteerd worden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in