Home Android De beste fotobewerkings-apps voor Android en iOS van 2020

De beste fotobewerkings-apps voor Android en iOS van 2020

3300
0

De beste fotobewerkings-apps voor Android en iOS van 2020. Gebruik deze acht essentiële apps om je mobiele fotografie te verbeteren!

Geavanceerde fotobewerking was ooit beperkt tot desktopcomputers. Dankzij indrukwekkende prestatieverbeteringen in mobiele apparaten en apps die van die kracht profiteren, maakt u niet alleen foto’s van hoge kwaliteit op uw telefoon, maar kunt u ze ook rechtstreeks op hetzelfde apparaat bewerken met veel van de controle die u zou vinden op een computer.

In zowel de Google Play Store als de App Store van Apple is er geen gebrek aan fotobewerkings-apps om uit te kiezen. We hebben afzonderlijke handleidingen voor de beste camera-apps voor Android en iOS, maar hier hebben we de beste bewerkingstools samengesteld die beschikbaar zijn op beide platforms. Ongeacht uw keuze voor een mobiel besturingssysteem, dit zijn de apps waarop u kunt rekenen.

Beste fotobewerkings-apps voor je telefoon
Adobe Lightroom – gratis (optioneel abonnement)
Photoshop Express – gratis
Snapseed – gratis
VSCO – Gratis (optionele in-app aankopen)
Afterlight 2
Lensvervormingen – gratis (optioneel abonnement)
PicsArt – Gratis (in-app aankopen)
Hypocam – Gratis (in-app aankopen)

Adobe Lightroom (gratis, abonnementsoptie van €12 / maand)

Adobe Lightroom is de gouden standaard geworden voor het beheren en bewerken van digitale foto’s onder professionals. Dankzij de vereenvoudigde interface en geweldige synchronisatiefuncties is er gelukkig geen professional nodig om foto’s te beheren of te bewerken in de cloudgebaseerde versie, Lightroom CC. Adobe Lightroom CC is beschikbaar op zowel Android als iOS en is een volledig uitgeruste fotomanager en -editor, compleet met RAW-fotoondersteuning, voorinstellingen, belichtingsaanpassingen, watermerken en nog veel meer. Het is gratis om foto’s te downloaden en te bewerken, maar als je de mogelijkheid wilt hebben om je foto’s op verschillende apparaten te synchroniseren en de premiumfuncties te gebruiken, moet je betalen voor Adobe’s Creative Creative Cloud-abonnement, dat $ 10 per maand kost en je ook geeft toegang tot Photoshop en Lightroom Classic op het bureaublad.

En terwijl Lightroom CC de lijst voor fotobewerkingen maakt, heeft de app ook een ingebouwde camera die meer kan dan je native camera-app met opties zoals lange belichtingen en geavanceerdere tools.

Kijk hier voor een uitgebreide review van lightroom mobile

Photoshop Express (gratis)

Over professionele fotografietools gesproken, er is misschien geen tool die meer synoniem is voor fotobewerking dan Adobe Photoshop. Adobe heeft een tijdje geleden een Express-versie uitgebracht, die, hoewel niet zo krachtig als zijn desktop-tegenhanger, toch foto’s bijsnijdt, belichtingen aanpast en verschillende taken uitvoert. U kunt zelfs uw eigen voorinstellingen maken, wat een enorme tijdbesparing kan opleveren bij het bewerken van foto’s op uw telefoon of tablet. Photoshop Express heeft ook een genezingshulpmiddel (zoals je zou gebruiken om acne in een portret te verwijderen), vervagingsopties en collagesjablonen. Als u echter met lagen binnen een Adobe-app wilt werken, is Photoshop Mix de app die u zoekt.

Photoshop voor de iPad is nu uit, maar is alleen ontworpen voor de tablet van Apple, niet voor de iPhone of Android-apparaten. Als je al een iPad Pro en een Adobe Creative Cloud-fotografie-abonnement hebt, is Photoshop voor iPad de app die het dichtst bij de populaire desktop-tool staat, ook al zijn er nog veel functies beschikbaar.

Snapseed (gratis)

Snapseed is een professionele app voor fotobewerking, ontworpen door Google en is beschikbaar op Android en iOS. Het beschikt over een enorme hoeveelheid bewerkingsopties om zelfs de meest alledaagse foto’s tot leven te brengen. Snapseed geeft u controle over uw afbeeldingen door een groot aantal schuifregelaars op te nemen waarmee u het vignet, de vervaging, de temperatuur en andere kenmerken van een foto kunt wijzigen, waaronder korrelige overlays, filmroleffecten in jaren 60-stijl of het unieke Retrolux-filter. U kunt zelfs effecten op foto’s stapelen, vergelijkbaar met Lagen in Photoshop, waardoor het gemakkelijk is om elke keer dat u een foto bewerkt een geheel nieuw resultaat te produceren. Geavanceerdere opties, zoals perspectiefgewassen, een helende borstel, bochten en lokale aanpassingen zijn ook inbegrepen, waardoor het een solide optie is voor gebruikers die niet meerdere apps willen downloaden om foto’s te bewerken.Kijk hier voor een uitgebreide review van Snapsheet

VSCO (gratis, optionele in-app aankopen)

VSCO – uitgesproken als viz-co – is een app voor fotobewerking die is ontworpen met het idee om uw smartphone-foto’s meer op film te laten lijken. Naast een set meegeleverde filters, kunt u met VSCO ook pakketten met presets kopen, die elk hun eigen esthetiek hebben voor bepaalde soorten afbeeldingen. VSCO beschikt ook over een ingebouwde community met zowel professionele als amateurartiesten en fotografen die hun werk delen in een nauwer gefocuste omgeving dan die van Instagram. Met professionele tools en geavanceerde camerabesturingen is VSCO een geweldige app voor zowel beginners als professionals. Mobiele fotografen kunnen het gratis downloaden, maar er is ook een VSCO-lidmaatschapsabonnement met de meeste beschikbare tools en filters.

Afterlight 2

De ontwikkelaars noemen het ‘de krachtigste, volledig uitgeruste fotobewerkingservaring op mobiel’. Hoewel dat misschien een beetje overdreven is, is het niet zo ver van de waarheid. Afterlight heeft alle basisfuncties voor fotobewerking die je nodig hebt, evenals ingebouwde filters, frames, lokale aanpassingen en RAW-ondersteuning op zowel Android als iOS. Net als andere apps, kunt u zelfs uw eigen filters maken om uw foto’s keer op keer een aparte look te geven. Afterlight 2 bouwt ook enkele meer unieke opties in, zoals overlays die filmlekkage nabootsen, tools voor dubbele belichting en opties om afbeeldingen toe te voegen. Het beste is dat het een eenmalige aankoop is – u hoeft niet meer uit te geven aan in-app-aankopen om meer functies te ontgrendelen.

Lens Distortions (gratis, optioneel in-app-abonnement)

Bekend om zijn indrukwekkende plug-ins en apps voor desktop-apparaten, heeft Lens Distortions ook een mobiele app gemaakt voor zowel Android als iOS die zijn eigen bewerkingssuite naar uw mobiele apparaten brengt. Of u nu op zoek bent naar een kleurfilter of een overlay-effect zoals een lichtlek of overstraling, Lensvervorming heeft een hele reeks realistische effecten die u aan uw foto’s kunt toevoegen. Lens Distortions is gratis te downloaden op zowel Android als iOS en bevat vijf gratis filters in elke sectie met de gratis versie. Als je toegang wilt tot alle functies, moet je tussen de $ 3 en $ 5 betalen.

PicsArt (gratis, optionele in-app aankopen)

Als je liever foto’s opnieuw mixt dan eenvoudige aanpassingen en filters maakt, is PicsArt misschien meer jouw stijl. Zie PicsArt als een mix tussen Photoshop en Paint. U kunt uw foto’s bewerken, maar u kunt ook een assortiment penseel hulpmiddelen gebruiken om aan uw afbeeldingen toe te voegen – wat sprankeling toevoegen, decoreren met tekst, een kleur aanpassen of elke re-mix maken die u maar kunt bedenken. Met PicsArt kunt u ook een object uit de ene foto knippen en het op een andere foto aanbrengen. Hoewel de opvallende functie van PicsArt de remix is ​​(en de community voor het vinden van re-mix-inspiratie), heb je misschien niet eens een aparte app nodig met tools voor klonen en bijsnijden.

Hypocam (gratis, optionele in-app aankopen)

Bij het beheersen van zwart-wit fotografie moet je de wereld in zwart-wit leren zien, maar met Hypocam hoef je dat niet te doen. De speciaal voor zwart-wit bestemde app zet de livebeeld om in zwart-wit, zodat u kunt zien hoe de opname er zonder kleur uit zal zien voordat u deze maakt. Naast de ingebouwde camera bevat de app een overvloed aan verschillende tools die speciaal zijn ontworpen voor zwart-wit fotobewerking, inclusief texturen. De app bevat ook een nieuwsfeed in sociale media-stijl voor het vinden van meer zwart-wit inspiratie.

Wie wist dat je minimaal acht apps nodig had om je foto’s er goed uit te laten zien? OK, misschien heb je ze niet allemaal nodig. Maar het is een goed idee om met verschillende apps te experimenteren en degene te vinden die het beste bij uw stijl past. Met een van deze in je holster, ben je op weg om de likes en reacties te verzamelen die je nodig hebt om een ​​kampioen van Instagram te worden. Ga je gang, download ze en bereik onsterfelijkheid op sociale media – of op zijn minst een ‘like’ van je oma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in