Home Online fotobewerking Canva – creatief in uw browser

Canva – creatief in uw browser

1958
0
Canva online

Hoewel je Canva kunt gebruiken als een eenvoudige gratis foto-editor, is het vooral bedoeld om simpele foto’s om te zetten in iets anders – zoals een poster, uitnodiging, logo of post op sociale media – waardoor het een beetje meer op desktop publishing-software lijkt.

Canva heeft verschillende lidmaatschapsniveaus. Het gratis niveau biedt een ruime keuze aan tools en sjablonen voor het optimaliseren en transformeren van uw foto’s, maar de meerderheid zit opgesloten achter een betaalmuur, en hoewel leuk, hebben veel van de ontwerpen een zakelijke inslag.

Voordat je aan de slag kunt, moet je een Canva-account maken met een e-mailadres of inloggen met je Facebook- of Google-account. Het is een extra stap, maar het betekent dat uw projecten worden opgeslagen, zodat u ernaar kunt terugkeren en later verder kunt werken.

Daarna wordt u gevraagd welk type gebruiker u bent (student, docent, persoonlijk, zakelijk of non-profit). Canva zegt dat dit is om te helpen bij het aanbevelen van de juiste ontwerptypen, hoewel het waarschijnlijk ook van invloed is op de premiumpromoties die u ziet (waarbij bedrijfseigenaren ondernemingsplannen krijgen aangeboden).

Het is niet meteen duidelijk welke sjablonen beschikbaar zijn voor gratis leden en welke alleen premium zijn – u moet uw muisaanwijzer over uw favoriete ontwerp bewegen en uitkijken naar het label ‘Gratis’ rechtsonder de miniatuur. Dit is jammer, want vergelijkbare tools zoals Fotor maken het onderscheid veel duidelijker. Alle functies gemarkeerd met een kroonpictogram of dollarteken zijn ook exclusief voor premium rekeninghouders, dus houd het in de gaten.

Een van de beste eigenschappen van Canva is het indrukwekkende aanbod aan gratis stockfotografie (toegankelijk via de knop ‘Foto’s’ in het menu aan de linkerkant), maar als je liever met een van je eigen foto’s werkt, klik je op ‘Uploads’ en zoek je voor een foto of sleep deze vanaf uw bureaublad. Alle geüploade afbeeldingen worden opgeslagen in uw account, zodat u ze later opnieuw kunt gebruiken. Er wordt ook een uitgebreid assortiment ‘elementen’ aangeboden, waaronder eenvoudige vormen en clipart.

Als je vastloopt, is er hulp beschikbaar via de paarse knop rechtsonder. Het is goed om te zien dat ondersteuning niet beperkt is tot premium lidmaatschapsniveaus. Het is ook mogelijk om extra informatie over knoppen en schakelaars te krijgen door erover te bewegen om tooltips te onthullen.

Canva is intuïtief in gebruik en de sjablonen voor sociale media zijn bijzonder indrukwekkend, maar het is waarschijnlijk een betere keuze voor kleine bedrijven die zich willen onderscheiden van de massa dan mensen die op zoek zijn naar een foto-editor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in