Home Photoshop Adobe Photoshop CS6

Adobe Photoshop CS6

2130
0
Photoshop CS6

Adobe Photoshop is een grafisch programma ontwikkeld door Adobe voor het bewerken van foto’s en ander digitaal beeldmateriaal via de computer. In februari 2010 bestond het programma 20 jaar. Er zijn twee versie in beschikbaar:  Mac OS X en Windows.

Photoshop is gericht op professionele of veel eisende gebruikers. Voor minder veeleisende gebruikers is er het goedkopere Adobe Photoshop Elements dat een licht andere functionaliteit biedt. Het heeft bijvoorbeeld, in tegenstelling tot Photoshop, een voorziening om grote hoeveelheden afbeeldingen te beheren. Door velen wordt Photoshop beschouwd als de industriestandaard voor zowel drukwerk en DTP als voor het web wat betreft digitale beeldbewerking.

De schermindeling met verplaatsbare paletten (floating palets) is door tal van andere softwaremakers in hun producten overgenomen. Ook het werken met lagen vanaf versie 3 (transparante lagen met objecten – tekst, afbeeldingen, kleuren- die boven elkaar kunnen worden geplaatst waarbij de originele afbeelding intact blijft) is een maatstaf waaraan alle andere grafische pakketten worden afgewogen. Photoshop kan overweg met filters (en ook plugins van derden), maskers, laageffecten enz.

Adobe Photoshop CS6 (versie 13) is de opvolger van versie CS5 en is in twee varianten beschikbaar: Photoshop CS6 en Photoshop CS6 Extended. De uitgebreide editie is uitgerust met functies voor beeldanalyse, 3D werkstukken en bewegende beelden.

Adobe zegt met de letters CS dat Photoshop onderdeel is van de Creative Suite (maar ook apart te koop). Er zijn verschillende versie’s van de Creative Suite verkrijgbaar, onder meer voor de ontwerpers, webontwikkelaars en producenten. Bekende programma’s van de suite zijn naast Photoshop: Indesign CS6, Dreamweaver CS6 en Flash Professional CS6.

Photoshop CS6 installeren

U kunt beide software versie van Photoshop in de winkel kopen, maar ook op de website van Adobe. Hebt u het programma nog niet aangeschaft dan mag u een probeer versie ophalen van de website van Adobe. De softwaremaker geeft u dertig dagen tijd om Photoshop uit te proberen. Na deze periode moet u het pakket kopen als u het wilt blijven gebruiken. U hebt voor het mogen ophalen van de software een Adobe-id nodig (e-mailadresen en wachtwoord) nodig. Ga naar de website van Adobe en klik  op de programmanaam Photoshop CS6 Extended en klik op Kopen of Uitproberen. Adobe geeft u stap voor stap aan welke handelingen u moet verrichten om Photoshop te kunnen downloaden.

Photoshop activeert zichzelf automatisch via internet tijdens de installatie.  U kunt er ook voor kiezen om het programma op een later moment te registreren en te activeren. Dat doet u met de opdracht Activeren in het menu Help.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in