Home ACDSee ACDSee voor Mac beschikbaar

ACDSee voor Mac beschikbaar

1498
0
ACdsee voor Mac beschikbaar

Van de populaire fotoworkflowsoftware ACDSee Pro is nu ook een Mac-versie beschikbaar.

De Mac-markt staat niet bepaald open voor simpele Windows-conversies. De Canadese producent ACD Systems heeft daar rekening mee gehouden. ACDSee Pro ziet er Macachtig uit en maakt gebruik van Apple-technieken als Spotlight en Snelle weergave. Op de Mac moet de fotoworkflow-software het opnemen tegen goedkope tools als iPhoto en GraphicConverter en professionele oplossingen als Aperture en Lightroom.

In de interface kun je wisselen tussen fotobeheer, een viewer en simpele bewerkingsacties. Een optie om foto’s bijvoorbeeld via ftp te uploaden ontbreekt, wat niet alleen een gemis is voor degenen die de Windowsversie kennen. Foto’s importeren, wat bij andere programma’s vaak erg tijdrovend is, is hier niet nodig, omdat de software niks verandert aan de organisatie van de afbeeldingen op je harde schijf. Je kunt wel de opslagmedia doorzoeken en metadata aan de plaatjes toevoegen. De gegevens komen in een database terecht, die je net als de exifen iptc-gegevens kunt doorzoeken. Om rawformaten te ondersteunen doet ACDSee een beroep op de in Mac OS X geïntegreerde raw-converter. ACDSee heeft ook geen optie om foto’s te geotaggen, iets dat wel kan in Aperture en zelfs in iPhoto. De omvangrijke bewerkingsmogelijkheden, waaronder het corrigeren van het perspectief en het verwijderen van kleurranden, tasten het origineel niet aan. De batchverwerking is niet zo krachtig als die van GraphicConverter en de omvangrijke presentatiefuncties van bijvoorbeeld Lightroom ontbreken.

De nieuwkomer voor de Mac kan afbeeldingen snel roteren, maar heeft soms wel last van plotselinge weergavefouten. ACDSee Pro zal ondanks een goed begin moeite hebben om zich tegenover Aperture te handhaven. Het Apple-programma is krachtiger en kost in de Mac App Store maar tweederde van ACDSee.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in